Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Belediye’nin Yapacağı Otopark İnşaatı Sil Başkan; O Otopark’ta Köklü Değişikliğe Gidildi!

Belediye’nin Yapacağı Otopark İnşaatı Sil Başkan; O Otopark’ta Köklü Değişikliğe Gidildi!

ISPARTA 14.03.2022 06:38:00 0
Belediye’nin Yapacağı Otopark İnşaatı Sil Başkan; 
O Otopark’ta
Köklü Değişikliğe
Gidildi!
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Pirimehmet Mahallesinde yapmayı planladıkları 140 Araçlık Otoparkı Mekanik şekle dönüştürdüklerini belirterek; “Böylece, hem betondan hem yerden tasarruf sağlayarak otoparkın araç kapasitesini de 320’ye çıkarmış olacağız” dedi.
 
Belediye Meclisi’nin Mart ayı ilk toplantısında konu hakkında meclisi bilgilendiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Pirimehmet Mahallesinde yapılacak olan Katlı Otopark konusunda önemli bir değişikliği anlattı.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “PİRİMEHMET OTOPARKIMIZI MEKANİK OLARAK YAPMAYA KARAR VERDİK”
Başkan Başdeğirmen; “Bilindiği gibi, şehrimizdeki otopark sorununun çözümü için yoğun bir çalışma ve gayret içindeyiz. Bu doğrultuda, Pirimehmet Mahallesinde girişinde muhtarlık bulunan Uysal Lokantasının arka tarafındaki alana Katlı Otopark yapacağımızı daha önceden duyurmuş ve planlarımızı hazırlamıştık. Ancak, inşaat maliyetlerindeki yani demir, çimento gibi girdilerdeki son zamanlarda artan büyük maliyetler nedeniyle bu Otoparkımızı Mekaniğe çevirme kararı aldık.
“MEKANİK OTOPARKTA
İKİ AVANTAJIMIZ VAR”
Böylece iki avantajımız olacak. Hem betonarme olarak yapıldığında Otoparkımız Mekanik olarak yapıldığında maliyetten tasarruf sağlayacağız. Zira, betonarme otopark 90 milyon liraya mal olurken, mekanik sistem otopark 35 milyon liraya mal olacak. Hem de yerden büyük tasarruf sağlayarak 140 araçlık otoparkımızı 320 Araçlık kapasiteye çıkarmış olacağız
“İZMİRDE MEKANİK OTOPARKIN
ÖRNEKLERİNİ YAPMIŞLAR”
Bu konuda İzmir’de bir şirket Mekanik Otoparklar yapıyor. Bana da broşürlerini gönderdiler. Gerçekten çok güzel görünümde otoparklar yapmışlar. Bizde bunun bir örneğini Isparta’mıza yaptırmak istiyoruz. Bu konuda önümüzdeki günlerde İzmir’den bir teknik heyet gelecek” dedi.

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °