Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Belediye Meclisinde önerge verdiler: İYİ Parti’den KATLİAM Duyarlılığı

Belediye Meclisinde önerge verdiler: İYİ Parti’den KATLİAM Duyarlılığı

ISPARTA 2.12.2019 14:15:00 0
Belediye Meclisinde önerge verdiler: 
İYİ Parti’den KATLİAM Duyarlılığı
Belediye Meclisinde, İYİ Parti Grubu verdiği önerge ile Çin'de üç bini aşkın Müslüman Uygur Türkünün vahşice katledilmesinin şiddetle kınanması için önerge verdi. Önerge oy birliği ile kabul edilerek gündeme alındı.
 
Çin'de Müslüman Uygur Türklerine yapılan zulüm ve katliamlar tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Çin'in batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde, 3 bini aşkın Müslüman Uygur Türkü vahşice katledildi.
İYİ PARTİ MÜSLÜMAN
KATLİAMINA SESSİZ KALMADI
Isparta Belediyesi, Belediye Meclisinin Aralık ayı olağan toplantıları bugün saat 14.00’de Belediye Meclis Salonunda başladı. Toplantıda 9 maddeden oluşan gündemin tamamı oylanarak görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen bugünkü toplantıda; Başkan Başdeğirmen’in gündem maddelerini okumasının ardından söz alan İYİ Parti Grup Sözcüsü Ahmet Aydoğdu, İYİ Parti Grubu olarak gündeme dahil edilmek üzere bir önerge vermek istediklerini belirterek, Çin'de üç bini aşkın Müslüman Uygur Türkünün vahşice katledildiğini ve bunu da meclis olarak şiddetle kınanması için önerge verdiklerini söyledi. Aydoğdu daha sonra söz konusu önergeyi Meclis Başkanlığına sundu.
ÖNERGE OY BİRLİĞİ
İLE KABUL EDİLDİ
İYİ Parti Grubu tarafından verilen önerge Başkan Başdeğrimen tarafından gündeme alınıp alınmaması konusunda oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edilerek gündeme alındı. Bu doğrultuda, Cuma günkü meclisin son toplantısında konu hakkında hazırlanacak ‘Kınama’ yazısı mecliste okunarak kınama gerçekleştirilecek.

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °