Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Belediye Meclisi’nden Örnek Davranış

Belediye Meclisi’nden Örnek Davranış

ISPARTA 4.02.2020 19:06:00 0
Belediye Meclisi’nden
Örnek Davranış
Isparta Belediye Meclisi üyeleri, Şubat ayı meclis toplantısında bu hafta alacakları oturum ücretini deprem bölgesindekilere bağışlama kararı aldı
 
Isparta Belediyesinin Şubat ayı olağan meclis toplantısı, dün Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen başkanlığında gerçekleştirildi.
OĞUZHAN GÖKER’DEN
ANLAMLI ÖNERGE
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan MHP Belediye Meclisi MHP Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker; “Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta Elazığ ve Malatya illerimizde meydana gelen deprem onlarca vatandaşımızın vefatı, yüzlerce vatandaşımızın yaralanmasına neden olmuştur. Buradan, vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bu vesileyle, Isparta Belediye Meclisimizdeki tüm arkadaşlarımızın da takdirleriyle bugünkü oturum ücretlerini almayarak Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere gönderilmesini talep ediyorum” dedi.
BAŞDEĞİRMEN; “BÖYLE GÜNLERDE
YARDIMSEVERLİĞİMİZİ ORTAYA KOYARIZ”
Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen de bu taleple ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Meclis üyelerimizden bu haftaki oturum ücretlerini Elazığ ve Malatya illerimize bağışlama talebi aldık. Bu, bizi son derece mutlu etti. İşte olması gereken bu. Cumhurbaşkanımız, devletin başı, devleti yöneten, hükümetin başı, devlet başkanı olarak böyle bir talebi var ise Türkiye Cumhuriyeti adına biz de seve seve öyle bir şeyin içinde oluruz. Bugünlerde yardımlaşmaya çok ihtiyacımız var. Çünkü, hep beraber, birlik beraberlik çerçevesinde bütün olmamız lazım. Biz de deprem olduğu andan itibaren hemen tüm imkanlarını seferber eden hükümetimizin yanındayız. Devletimizin yanındayız.
“YARDIM KAMPANYAMIZA
ISPARTA HALKI KOŞTU”
Isparta Belediyesi olarak biz de deprem olur olmaz ertesi sabah hemen yardım kampanyamızı başlattık. Binlerce vatandaş elindeki giysi, battaniye, ısıtıcı gibi deprem bölgesinde acil ihtiyaç olan eşyalarını bize getirdiler. Biz de onları Kamyonlarla deprem bölgesine gönderdik. Ben de buradan kampanyamıza desteklerini esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu konuda yapılan konuşmaların ardından Oğuzhan Göker tarafından verilen sözlü önergeyi meclis üyelerinin onayına sundu ve önerge oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, Başkan Şükrü Başdeğirmen ile birlikte 31 Meclis üyesinin alacağı oturum ücretleri Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere ulaştırılmak üzere ilgili banka hesabına yatırılacak.
 
 

Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °