Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Belediye Meclisi’nden lokantacı esnafının talebine ret

Belediye Meclisi’nden lokantacı esnafının talebine ret

ISPARTA 7.07.2018 07:30:00 0
Belediye Meclisi’nden lokantacı esnafının talebine ret
Lokantacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, daha önce Belediye Meclisi’ne bir teklif vererek, 2015 - 2016 yıllarında Çevre Temizlik Vergisi ve Evsel Katı Atık Vergisi’nin yanlış hesaplandığını ileri sürerek, esnafın vergi tutarlarının yeniden hesaplanmasını istemişti. 2 aydır ertelenen talep, dünkü belediye meclisinde karara bağlandı.
Taleple ilgili komisyon raporunu okuyan Tarife Komisyonu Başkanı Gürsan Taştekin, “Belediye Meclisimizin 02/TEMMUZ/2018 tarihli oturumunda Lokantacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer tarafından verilen dilekçeye istinaden 2015 - 2016 yıllarında Çevre Temizlik Vergisi ve Evsel Katı Atık Vergisi özellikle lokantacı esnafının ödeyeceği rakamların 2018 yılı kriterlerine göre yeniden ayarlanması ile ilgili dilekçe komisyonumuza havale edilmiştir. Komisyonumuz Lokantacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, tarafından verilen 2015-2016 yılları Çevre Temizlik Vergisi ve Evsel Katı Atık Vergisi özellikle lokantacı esnafının ödeyeceği rakamların 2018 yılı kriterlerine göre yeniden ayarlanması ile ilgili dilekçe için 3-4-5 Temmuz 2018 tarihinde toplanarak reddine karar vermiştir. Bu konu mahkemeye taşınmıştı. Mahkeme belediye lehinde karar verdi. Belediye Meclisi, yargıdan yüksek olmadığı için bu konuyu görüşmeyi reddetmişti. Esnaflarımız merkezi hükümetin vatandaşla barış ilkesiyle çıkardığı borç yapılandırmasından faydalanabilirler. Yapılandırmada geçen 2 yıllık faiz alınmıyor sadece ana borç ödeniyor” dedi.
YAPILANDIRMADAN FAYDALANILABİLİR
Konuyla ilgili ek açıklama yapan Taştekin, “Bu konu mahkemeye taşınmıştı. Mahkeme belediye lehinde karar verdi. Belediye Meclisi, yargıdan yüksek olmadığı için bu konuyu görüşmeyi reddetmişti. Esnaflarımız merkezi hükümetin vatandaşla barış ilkesiyle çıkardığı borç yapılandırmasından faydalanabilirler. Yapılandırmada geçen 2 yıllık faiz alınmıyor sadece ana borç ödeniyor” diye konuştu.
Komisyon raporu AK Partililerin ret oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °