Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Belediye Meclis Toplantıları; Naklen Yayınlanmayacak!

Belediye Meclis Toplantıları; Naklen Yayınlanmayacak!

ISPARTA 14.03.2022 18:49:00 0
Belediye Meclis Toplantıları; 
Naklen 
Yayınlanmayacak!
Belediye Meclisi CHP’li Üyesi ve Grup Sözcüsü Hasan Karaca tarafından meclis toplantılarının ‘Naklen Yayınlanması’ yönündeki önergesi oy çokluğu ile kabul edilmedi.
 
Belediye Meclisinin Mart ayı ilk toplantısında söz alan Belediye Meclisi CHP’li Üyesi ve Grup Sözcüsü Hasan Karaca, meclis toplantılarının ‘Naklen Yayınlanması’ yönünde bir önergelerinin olduğunu belirterek; “Belediye Meclis toplantılarının internet üzerinden veya Youtube üzerinden canlı yayınlanması konusunun meclis gündemine ilave edilmesini talep ediyoruz” dedi. Karaca, söz konusu önergeye 8 meclis üyesinin de imza attığını söyledi.
BAŞDEĞİRMEN; “NAKLIN YAYIN TOPLANTIMIZIN FARKLI MECRALARA GÖTÜRÜLMESİNE NEDEN OLUR”
Hasan Karaca tarafından verilen önerge ile ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Zaten bizim toplantımız kapalı değil ki. Herkese açık. Basına açık, isteyen vatandaş gelip toplantımızı takip edebilir. Vatandaşa açık. Ancak, bu işi naklen yayın olayına çevirirsek, toplantıya gelemeyen ve görüştüğümüz konularla ilgili üzerine vazife olmayan bir takım kişi veya kişiler tarafından olay mecrasından saptırılacaktır. Bu da bizim burada sağlıklı kararlar almamıza engel olacaktır. Bu nedenle Meclis toplantılarımızın naklen yayınlanması uygun olmayacaktır” dedi.
ÖNERGE OY
ÇOKLUĞU İLE REDDEDİLDİ
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen daha sonra Hasan Karaca tarafından verilen ve 8 Meclis üyesinin imzasının bulunduğu önergenin meclis gündemine alınması konusunu meclis üyelerinin onayına sundu ve önerge oy çokluğu ile reddedildi.
 

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °