Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Belediye’den kapalı spor salonu için trampa teklifi

Belediye’den kapalı spor salonu için trampa teklifi

ISPARTA 10.02.2018 07:28:00 0
Belediye’den kapalı spor salonu için trampa teklifi
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Işıkkent Kapalı Spor Salonu’nun 5 yıllık yapılan tahsis süresinin dolması nedeniyle belediyeden süre uzatıMı istedi. Belediye Meclisi, hazineye ait taşınmazlar ile belediye taşınmazlarının trampa yapılması için ilgili kurumların yazılı görüşlerine başvurulmasına, konunun gelecek cevaplara göre değerlendirilmesine karar verdi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Işıkkent Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nun 5 yıllık tahsis süresinin dolacak olması nedeniyle süre uzatımı için Isparta Belediyesi’ne başvurdu. Belediye Meclisi’nin Şubat ayı son toplantısında imar komisyonu raporuna göre değerlendirilen konuda hazine arazileri ile belediye taşınmazlarının trampa yapılması için ilgili kurumların yazılı görüşlerine başvurulmasına karar verildi. Yazılı görüşlerin ardından kapalı spor salonuyla ilgili tahsis kararı verilecek.
TRAMPA İÇİN KURUMLARA YAZILI GÖRÜŞ SORULACAK
İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, komisyon kararıyla ilgili, “Komisyonumuzca yapılan değerlendirmeler sonucunda tahsis talep edilen taşınmazın tekrarlanan süreli tahsis edilmesi yerine mülkiyetinin devredilmesi ve bu hususta hazineye ait taşınmazlar ile belediye taşınmazlarının trampa yapılması için ilgili kurumların yazılı görüşü alındıktan sonra değerlendirilmesi uygun bulunmuştur” dedi.
ÖREN: TAHSİS YAPIP, YAZIŞMALARIN DEVAM ETMESİ GEREKMİYOR MU?
AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ören, tahsis yapılmadığı zaman sürenin dolacağını belirterek, “Tahsis yapıp, yazışmaların devam etmesi gerekmiyor mu? Tahsis süresi dolunca buranın yıkılma şansı yok. Zaten resmi kurum alanı ve kullanılıyor” şeklinde konuştu.
GÜNAYDIN: CEVAP VERMEZLERSE GEREĞİNİ YAPARIZ
Bu kararın yazışmalara izin verilmesi olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da “Bu yazışmaların cevabı gelecek aya kadar gelmezse biz işlemimize devam ederiz. Kimse merak etmesin. Gelecek aya kadar zamanımız var. Bize cevap verme tenezzülünde bulunmazlarsa biz yine gereğini yaparız” dedi.
İmar komisyonu raporu AK Partililerin red oyuna rağmen MHP’lilerin oyuyla kabul edildi.
İLGİLİ TEKLİF ŞU ŞEKİLDE:
“Isparta Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Işıkkent Mahallesi tapunun Merkez Lağus 7128 ada 4 parselde bulunan 11910,34 m2 parsel üzerine 2 bin kişilik spor salonu yapılmış olup belediyemizce 5 yıllık yapılan tahsis süresi dolduğundan tahsis süresinin uzatılması teklifi”
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °