Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; Bu Memlekete 13 Yıldır 1 Tane Bile Yapılmadı!

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; Bu Memlekete 13 Yıldır 1 Tane Bile Yapılmadı!

ISPARTA 6.02.2021 14:12:00 0
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; 
Bu Memlekete 
13 Yıldır 1 Tane 
Bile Yapılmadı!
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehrin 4 kavşağına halk arasında ‘Battı – Çıktı’ olarak adlandırılan Katlı Alt Geçit Kavşak Düzenlemesi yapacaklarını belirterek; “Birçok ilde bunlardan onlarca yapılmasına rağmen, bizim şehrimizde ise maalesef 13 yıldır böyle bir çalışma yapılmadı” dedi.
 
Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantıları dün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 14.30’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
BAŞDEĞİRMEN; “ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM Kİ,
BU ŞEHRE 13 YILDIR BATTI – ÇIKTI YAPILMADI”
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğrimen, dünkü toplantıda meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce meclis üyelerini çeşitli konularda bilgilendirdi. Isparta’ya bir yıl içinde üç Battı – Çıktı yapacaklarını ifade eden Başkan Başdeğirmen; “Bilindiği gibi ülkemizin tüm şehirlerinde Battı – Çıktı’ olarak adlandırılan Katlı Alt Geçit Kavşak Düzenlemesi yapılıyor. Bunlar şehirdeki trafik akışının hızlandırarak insanların hayatını kolaylaştırıyor. Fakat, bizim şehrimizde ise en son Battı – Çıktı maalesef üzülerek söylüyorum ki, 2008 yılında yani bundan 13 yıl önce yapıldı. Daha sonra geçen 13 yılda şehrin trafiğini kolaylaştırma adına hiçbir çalışma ve yatırım yapılmadı.
“İLK BATTI – ÇIKTI’YI SDÜ – M. TÖNGE
KAVŞAĞINA YAPACAĞIZ”
İnşallah biz 13 yıl süren bu eksikliği kısa zamanda gidereceğiz. Belediye olarak bu konuda çalışmalara başladık. İlk etapta SDÜ – Mehmet Tönge Mahallesi kavşağına Battı – Çıktı yapacağız. Bilindiği gibi, İstanbul yolunun yükünü azaltmak adına bu yolun hem alt tarafından hem üst tarafından yeni iki bulvar açmıştık. Bu bulvarların yukarıdaki bölümü yani Ticaret ve Sanayi Odasının arkasından geçen bulvarın Mehmet Tönge Mahallesine giden çift yol ile kesişip SDÜ’ye ulaşan bölümüne bu yapıyı yapacağız. Önümüzdeki ay bunun ihalesini yapıp Battı – Çıktı da 5 ay içinde tamamlanmış olacak” dedi.
“ORANIN TRAFİK
YOĞUNLUĞU ARTIYOR”
Belediye Meclis Üyelerinin söz konusu yer için; “Şehrimizde daha öncelikli yerler varken Battı – Çıktı yapımına neden ilk önce oradan başlanıyor?” şeklindeki soruları yanıtlayan Başkan Başdeğirmen; “Yaptığımız kulvarla o kavşağın trafik yoğunluğu iyice arttı. Öte yandan, Mehmet Tönge Mahallesinin yanı sıra Kayı köyüne, SDÜ’ye ve Çöp Deponi alanına o yoldan gidiliyor. Ayrıca, kestirme olduğu için OSB’de çalışanlar her gün bu yolu kullanıyor” açıklamasında bulundu.
DİĞER BATTI – ÇIKTILAR
NEREYE YAPILACAK?
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daha sonra diğer Battı – Çıktıların nerelere yapılacağını açıklayarak; “Allah’ın izniyle 2021 yılı Isparta için atılım yılı olacak. Yeter ki sizler bizimle birlikte olun. Yatırımlarımıza destek verin. Bu doğrultuda; ikinci Battı – Çıktı’yı Yeni Otogar kavşağına yapacağız. Zira, buradan Çünür Mahallesinin önünden Eğirdir Yoluna açılan yol yıllarca kullandığımız yolların yükünü alacak. Dolayısıyla, bu kavşağın trafik yoğunluğu da bir hayli artacak. Üçüncü Battı – Çıktıyı ise Karayolları Kavşağına yapacağız. Bilindiği gibi, Şehir Hastanesinin o bölgeye taşınmasıyla o kavşağın trafik yoğunluğu kat kat arttı. Bu konuda şuanda nereden batıp nereden çıkılması gerektiğini tartışıyoruz. Bazı uzman arkadaşlarımız Eğirdir tarafından gelen yolun batıp SGK binasının oradan çıkmasını önerirken, bazı uzman arkadaşlarımız ise Milli Eğitim Müdürlüğü binasının oradan batıp Karayolları kapısının oradan çıkılmasını öneriyor. Bu konudaki kararımızı yapacağımız detaylı görüşmelerden sonra vereceğiz. Diğer Battı – Çıktımızı da Anadolu Mahallesindeki Benzin İstasyonunun bulunduğu kavşağa, Osmanlı Caminin yanına yapmak istiyoruz. Bilindiği gibi bir tarafta Miryokefelon Kavşağından gelen, diğer tarafta ise Kolçelik kavşağından gelen araçlar bu noktada birleşiyor. Oradaki kırmızı ışıkta tam 4 dakika 30 saniye bekliyorsunuz. Bu bekleme çok uzun. Buradaki trafik akışını hızlandırmamız lazım. Netice olarak, tüm bu Battı – Çıktıların kısa zamanda ihalesine çıkıp, bir yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °