Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; Beş Kuruş Huzur Hakkı Almıyorum

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; Beş Kuruş Huzur Hakkı Almıyorum

ISPARTA 7.06.2022 18:51:00 0
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; 
Beş Kuruş
Huzur Hakkı
Almıyorum
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gerek Belediye şirketlerindeki görevlerinden gerekse Belediye Meclis Başkanlığı görevinden dolayı bir kuruş ‘Huzur Hakkı’ almadığını açıkladı.
 
Isparta Belediye Meclisinin 2022 Yılı Mayıs ayı olağan toplantıları dün başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında bugün saat 14.00’de başlayan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. Büyük bir kısmı ise ilgili komisyonlara havale edildi.
BAŞKAN
BAŞDEĞİRMEN’DEN
SORULARI YANITLADI
Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce, CHP Grup Başkanı Hasan Karaca, Belediye’de kimlerin huzur hakkı alıp almadığını sordu.
BAŞDEĞİRMEN; “BİR KURUŞ
HUZUR HAKKI ALMIYORUM”
Bunun üzerine bir açıklama yapan Başkan Başdeğirmen; “Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki, gerek ben ve Belediye’mizin şirketlerinin yönetimlerinde görev alan arkadaşlarım gerekse siz Belediye Meclis üyelerimiz, kanun müsaade etmesine rağmen hiç birimizin huzur hakkına ihtiyacı yoktur. Dolayısıyla ben ve şirket yönetimlerindeki arkadaşlarımız bir kuruş huzur hakkı almamaktayız. Sadece, dışardan aldığımız ve belediyemiz bünyesinde görev yapan (örneğin Çevre İl Müdürlüğünden) arkadaşlarımıza gelmemiş olsalardı orada alacakları maaş harici ücretlerini biz burada huzur hakkı olarak kendilerine ödüyoruz. Hepsi bu kadar” dedi.
“DEDİKODU ÜRETİYORLAR”
Hiçbir huzur hakkı almamasına rağmen, kamuoyunda 30 - 40 bin TL huzur hakkı aldığının söylendiğini ifade eden Başkan Başdeğirmen; “Ben insanları anlamıyorum. Bilmedikleri, görmedikleri bir şeye yorum ve değerlendirme yapabiliyorlar. Diğer bir deyişle dedikodu üretiyorlar. Bilmediğin bir şey hakkında yorum yapmak vebaldir, günahtır” dedi.
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °