Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; 20 yıl önce Isparta7ya gelmiş olanlar bize; O inşaat halâ Bitmedi mi? Diye soruyor

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; 20 yıl önce Isparta7ya gelmiş olanlar bize; O inşaat halâ Bitmedi mi? Diye soruyor

ISPARTA 18.12.2019 15:13:00 0
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; 
20 yıl önce Isparta7ya gelmiş olanlar bize; 
O inşaat halâ
Bitmedi mi? 
Diye soruyor
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 22 yıldır bitirilemeyen ITKM’nin 20 yıl önce bir vesileyle Isparta’ya gelmiş olan öğrenci, memur, asker veya misafirlerin şimdi diğer illerde kendisini gördüklerinde ITKM’yi kastederek ‘O inşaat halâ bitmedi mi? diye soruyorlar” dedi.  
 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bugün ITKM yerleşkesinde gerçekleştirilen protokol imza töreninde bir konuşma yaptı. Başkan Başdeğirmen konuşmasında, ITKM’nin inşaat sürecinin kendilerini de Isparta halkının artık fazlasıyla sıktığını söyledi.
BAŞDEĞİRMEN; “BU BİNA ŞİMDİYE KADAR ÇOKTAN
ŞEHRİN EKONOMİSİNE KAZANDIRILABİLİRDİ”
TMSF Başkanı Muhiddin Gülal ve Isparta’nın önde gelen çok sayıda STK Başkan ve Temsilcilerinin katıldığı törende konuşan Başkan Şükrü Başdeğirmen; “Geçmiş geçmişte kaldı. Yarınlara bakıyoruz. Uzun yıllardır sorun olan, bitirilemeyen, en güzel değerimizin hizmete açılması için hazırlıklarımızı bitirdik. TMSF başkanımız ve ekinine yakın ilgi ve alakadan ötürü sonsuz teşekkür ediyorum. Bu bina uzun zamandır şehrimizin ekonomisine katkı sağlayabilirdi. Ancak bitirilemedi. Şundan oldu, bundan oldu demeyeceğiz. Şehrimize kazandıracağız.
“20 YIL ÖNCE ISPARTA’YA GELEN MİSAFİRLER ‘NE OLDU
O İNŞAAT HALÂ BİTMEDİ Mİ?’ DİYE SORUYORLAR”
Bizim burasının inşaasıyla ilgili ilk etapta ricamız caminin açılmasıydı. Zira, Çarşamba pazarına hizmet eden Pazar Camii yıkılalı 22 yıl olmuştu. Camimize bir haftada ekip girdi. 31 Mayıs’ta yani mübarek Kadir Gecesinde Camimiz ibadete açıldı. Bundan sonraki çok daha önemli. TMSF başkanımız ikinci kez Isparta’da. Bu gelişleri konuyu ne kadar önemsediğini gösteriyor. Bizim vatandaşımız her televizyon açıldığında burayla ilgili olumsuzlukları dinlemekten bıktı, usandı. Ancak, bugünden itibaren geleceği konuşacağız. İmzalayacağımız bu protokolden sonra süreç başlayacak. 20 yıl önce Isparta’ya gelen misafirimiz ya da burada okuyan üniversite öğrencisi ile karşılaştığımızda ‘ne oldu o inşaat halâ bitmedi mi?’ diye soruyorlar.
“ITKM’Yİ BİTİRMEK ISPARTA’YA İHANET
MİDİR? YOKSA MEMLEKET SEVASI MIDIR?”
Biraz önce sinevizyona yansıyan ve bittiği halini gösteren video beni heyecanlandırdı. Biz de siyasetçiyiz. Sözlerimiz var. Neler yapacağımızı anlatarak geldik. Yıllar sonra şehrimizin ihtiyaçları neler olduğunu anlattık, söz verdik. Bunların birinci sırasında ITKM vardı. ‘İmzalarsınız şu olur’ diyenlere cevap olsun. Buranın bitmesini ihanet olarak görenler oldu. ITKM’yi bitirmek Isparta’ya ihanet midir? Memleket sevdası mıdır? Yılların sorununu çözmede yanımızda olmayan arkadaşları açılışımıza davet edeceğiz.
“KENDİMİZE MUHATAP OLARAK DEVLETİ
ALMAYACAĞIZ DA KİMİ ALACAĞIZ?”
Burada sadece Isparta’nın kaybı yok. Büyük bir milli servet kaybı var. Bu hepimizin servetidir. Yapılan iş devletimizin işidir. Şuanda Belediyemiz Devletimizin güçlü bir ekini ile muhataptır. Bu görev de devletimizin üzerine aldığı görevdir. TMSF devlet değildir diyorlar. Bu başkanlık nedir o zaman? kendi aralarında buluşup dernek kuranlar mıdır? Kendimize muhatap olarak devleti almayacağız kimi alacağız.
“BİZ BU KOLTUKLARA YAN GELİP
YATMAK İÇİN SEÇİLMEDİK”
Bizler ne yaptığını ve yapacağını bilen insanlarız. O koltuklarda yan gelip oturacak değiliz. Sevgi bir emektir. Memleketin her türlü sorununu çözmek için ben ve Meclis üyesi arkadaşlarım her türlü zorluğu çözecek güçtedir. İnşaallah buranın açılışını yapmayı da Allah bize nasip etsin. Tabiki, burası şuandaki konuma öyle kolay gelmedi. Emekle geldi, çabayla geldi. Bu doğrultuda; TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Milletvekillerimiz Recep Özel ve Mehmet Gökgöz, İl Başkanımız Osman Zabun ve teşkilatı bizi destekledi. Hiç bir başarı tek başına bir kişinin değildir. Vatandaşlarımızla, memleket sevdalısı dostlarımızla yürüyoruz. Bu yürüyüş başarı ile sonuçlanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
 

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °