Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; 2 Bin Sokağa Girdik!

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; 2 Bin Sokağa Girdik!

ISPARTA 6.09.2022 12:01:00 0
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; 
2 Bin 
Sokağa
Girdik!
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehrin tüm elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmalarının ilgili şirket tarafından hızlar devam ettirildiğini belirterek; “Şuana kadar 2 bin sokağa girildi. Biz de şirketin hatlar için kazdığı yerleri asfaltlayıp kapatıyoruz” dedi.
 
Isparta Belediye Meclisinin 2022 Yılı Mayıs ayı olağan toplantıları dün başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında bugün saat 14.00’de başlayan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. Büyük bir kısmı ise ilgili komisyonlara havale edildi.
BAŞDEĞİRMEN; “KABLO VE GÖRÜNTÜ
KİRLİLİĞİNE SON VERİYORUZ”
Meclis üyelerinin elektrik hatlarının yer altına alınması konusunda ilgili şirket tarafından kazılan yerlerden çıkan toprakların yollarda kaldığı ve kimin tarafından kaldırılacağı yönündeki sorusunu yanıtlayan ve bu konuda bir açıklama yapan Başkan Başdeğirmen şunları söyledi; “Bilindiği gibi bu yıl kış mevsiminde gerçekten müthiş bir kar yağışı ile karşı karşıya kaldık. Bu durum, bizim şehir olarak elektrik konusunda etkili yatırım yapmamızı sağladı. Bakın şimdi devletimiz şehrimizdeki tüm elektrik hatlarını yer altına alıyor. Bu konuda 81 il arasında birinci sıradayız.
“ŞUANA KADAR
2 BİN SOKAĞA GİRİLDİ”
Bilindiği gibi, yıllardır şehrimizin sokak ve caddelerinde gerek beton gerek demir direkler ve tam bir kablo kirliliği yaşanıyordu. Ama şimdi yer üstünden geçen bu kablolar yeraltına alınıyor. O kirlilik artık ortadan kalkıyor. Şuana kadar 2 bin sokağa girilmiş durumdadır. Elektrik hatlarını yeraltına alınması konusunda çalışma yapan şirket 400 personel ve 95 iş makinesi ile tüm sokak ve caddelerdeki elektrik hatlarını yeraltına alıyor.
“BELEDİYE OLARAK KAZILAN
YERLERİN HEMEN ASFALTINI DÖKÜYORUZ”
Biz de Belediye olarak, robotlarla bu şirketin kazdığı yerleri hemen asfaltlıyoruz. Bozulan kaldırımları yapıyoruz. Her yeri onarıp eski haline getiriyoruz” dedi.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °