Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Belediye Başkanı Başdeğirmen Vatandaşlara Çok Önemli ‘AŞI’ Uyarısı; Sağlığınızı Düşünüyorsanız Mutlaka Aşınızı Olun

Belediye Başkanı Başdeğirmen Vatandaşlara Çok Önemli ‘AŞI’ Uyarısı; Sağlığınızı Düşünüyorsanız Mutlaka Aşınızı Olun

ISPARTA 7.09.2021 11:47:00 0
Belediye Başkanı Başdeğirmen Vatandaşlara Çok Önemli ‘AŞI’ Uyarısı; 
Sağlığınızı 
Düşünüyorsanız 
Mutlaka Aşınızı Olun
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Covid – 19 pandemisinden korunmanın en iyi yolunun aşı yaptırmaktan geçtiğini belirterek; “Aşı olursanız hastalığa yakalansanız bile ben gibi çok hafif atlatırsınız. Aşı çok önemli. Aşı olmak hem devletimizin maddi yükünü azaltıyor hem de kişilerin sağlıklı yaşamalarını sağlıyor” dedi.
 
Isparta Belediye Meclisinin Eylül ayı olağan toplantıları dün başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen ve saat 14.00’de başlayan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.
MECLİ ÜYELERİNDEN BAŞKAN
BAŞDEĞİRMEN’E ‘GEÇMİŞ OLSUN’ DİLEĞİ
Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in toplantı salonuna gelmesinin ardından Belediye Meclis üyeleri Başkan Başdeğirmen’e geçirdiği Covid – 19 hastalığı nedeniyle ‘geçmiş olsun’ dileklerini ilettiler. Başkan Başdeğirmen’de bu dilekleri nedeniyle tüm meclis üyelerine teşekkürlerini sundu.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN’DEN
ÇOK ÖNEMLİ AŞI UYARISI
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğrimen, toplantının gündem maddelerinin görüşülmesine başlamadan önce meclise hitaben yaptığı konuşmada aşı konusunda son derece önemli uyarılarda bulundu.
Başkan Başdeğirmen konuşmasında; “Bilindiği gibi, ben geçtiğimiz günlerde maalesef 3 aşı olduktan sonra Covid-19'a yakalandım. Ancak aşı olmam nedeniyle hastalık sürecini hiçbir semptom göstermeden atlattım. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Lütfen aşınızı mutlaka ve mutlaka olun.
“AŞI OLURSANIZ HASTALIKTAN
KORUNMA ORANINIZ ÇOK YÜKSEK OLUYOR”
20 Ağustosta yaptırmış olduğum PCR testim pozitif çıktı. 2 hafta boyunca evimde karantina süreci geçirdim ve Allah’a şükür ki, karantinamın bitiminde görevime geri döndüm. Tabiki aşı, Covid-19 olmaya engel değil. Ancak, aşı yaptırmak hastalığa yakalansanız bile hastalık sürecini aşı sebebiyle rahat geçiyorsunuz. Benim bu şekilde oldu. Aşı, Covid-19 olduktan sonraki süreçte çok önemli. Bu süreçte hiçbir sıkıntı yaşamadım çok şükür. Hiçbir ağrım, sancım ve rahatsızlığım olmadı. 14 gün sadece başka kişilere bulaştırmamak adına karantinada kaldım, inşallah bundan sonra da hiçbir sıkıntı olmadan hayatımıza devam ederiz. Tüm vatandaşlarımızdan tek isteğimiz aşı olmaları. Aşı çok önemli. Aşı olmak hem devletimizin maddi yükünü azaltıyor hem de kişilerin sağlıklı yaşamalarını sağlıyor. Böylelikle kendi ailesine ve çevresine zarar vermiyor" dedi.
“AŞI OLMAYANLAR
HASTALIĞI AĞIR GEÇİRİYOR”
Aşısız bir vatandaşımızın Covid-19'a yakalanması halinde kendisini zorlu bir süreç bekliyor. Hem hastalığı çok ağır geçiriyor hem de büyük sıkıntılar yaşıyor. Hastalığa yakalanma sonrası hastane süreci olması durumunda devlete de ayrıca bir maddi yük getiriyor. Bunu da düşünebiliriz. İmkan var. Devletimiz ücretsiz aşı yapıyor. Hatta gelemeyenlerin evine gidip yapıyor. Nerede fabrika ve çok yoğun insan grubu var oraya kadar gidip aşıyı yapan bir devletimiz, gücümüz var.
“AŞI OLMAMAK HEM KİŞİNİN
SAĞLIĞINA HEM DEVLETE ZARAR”
Ona rağmen aşı olmamakta direnmenin ne olduğunu çok anlayamıyorum. Aşı önemli bir önlem. Buna tüm vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerektiği inancındayım. Hastalık sürecini yaşayan birisi olarak hem 3 aşı oldum hem Covid-19 oldum daha sonra da Covid-19'un vücuduma hiçbir zarar vermediğini görerek yaşadım. O yüzden diyorum ki; lütfen aşıyı ihmal etmeyelim ve mutlaka aşımızı olalım” dedi.

Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °