Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Belediye Başkanı Başdeğirmen; Onlara Elmayı Biz Gösterdik Şimdi İhracatı En Fazla O Ülkeye Yapıyoruz

Belediye Başkanı Başdeğirmen; Onlara Elmayı Biz Gösterdik Şimdi İhracatı En Fazla O Ülkeye Yapıyoruz

ISPARTA 13.06.2021 06:44:00 0
Belediye Başkanı Başdeğirmen; 
Onlara Elmayı Biz 
Gösterdik Şimdi İhracatı 
En Fazla O Ülkeye Yapıyoruz
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daha 4 – 5 yıl öncesine kadar elma ihracatının % 4’lerde olmasına rağmen, yaptıkları tanıtımla ihracatı % 16’lara çıkardıklarını belirterek; “İnşaallah bu oran her geçen gün daha da yukarılara tırmanacaktır” dedi.
 
Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantıları önceki gün yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda saat 14.30’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
BAŞDEĞİRMEN; “ELMA ÜRETİMİNDE DÜNYADA
TÜRKİYE, TÜRKİYE’DE ISPARTA AKLA GELİR”
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, toplantı öncesi gündem dışı açıklamalarda bulunarak meclis üyelerini bilgilendirdi. Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ve Meclis Üyelerinin ziyaretinde elma getirmeleri üzerine konuşan Başkan Başdeğirmen; “Bilindiği gibi, dünyada elma üretimi denilince akla 3,5 milyonluk üretimle Türkiye, Türkiye denilince de yıllık 800 bin ton üretimle Isparta, Isparta denilince de Eğirdir bölgesi gelir. Eğirdir ilçemizin Boğazova bölgesinde çok güzel ve kaliteli elma üretimi yapılır.
ONLARA ELMAYI BİZ
GÖSTERDİK ŞİMDİ İHRACATI
EN FAZLA O ÜLKEYE YAPIYORUZ”
Burada şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bir işte başarılı olmak istiyorsak mutlaka çalışacağız. Gideceğiz, geleceğiz. Masada oturan, odasından çıkmayan veya şehirden çıkmayan bir yetkili, görevi ne olursa olsun başarılı olması mümkün değildir. Bakın benim Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı dönemimde biz elmayı Hindistan’a götürdük. Adamlar elmanın ne olduğunu bilmiyorlardı biz ellerine verdik. Baktılar incelediler ve şuanda Isparta olarak en çok elmayı bu ülkeye ihraç ediyoruz.
“ELMA İHRACATIMIZ
% 4’LERDEN % 16’YA ÇIKTI”
Türkiye’nin ve Isparta’nın elma ihracatı 4 – 5 yıl öncesine kadar yok denecek kadar azdı. Diğer bir deyişle % 4 civarındaydı. Ama biz ne yaptık. Elmayı ülke ülke götürüp oralarda tanıttık. Reklamını yaptık. Şimdi ihracatımız % 16’ya kadar çıktı. İnşaallah bu rakam daha da yukarılara çıkacak” dedi.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °