Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Belediye Başkanı Başdeğirmen; Kent Konseyi İşte Burasıdır

Belediye Başkanı Başdeğirmen; Kent Konseyi İşte Burasıdır

ISPARTA 15.05.2022 20:09:00 0
Belediye Başkanı Başdeğirmen; 
Kent Konseyi 
İşte Burasıdır
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kent Konseyi’nin tekrar canlandırılması veya yeniden kurulması konusunda talepte bulunan CHP grubuna; “Isparta’nın Kent Konseyi işte burasıdır. Yani Meclisimizdir. Meclisimiz varken, Kent Konseyine ne gerek var” dedi.
 
Isparta Belediye Meclisinin Mayıs ayı olağan toplantıları önceki gün yapılan son toplantı ile tamamlandı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen ve saat 14.30’da başlayan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
KARACA; “KENT KONSEYİ NE DURUMDA?”
Toplantıda gündem dışı söz alan CHP Grup Sözcüsü Hasan Karaca; “Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda ilimizde bir Kent Konseyi vardı. Bu konsey şehrin yerel yöneticilerinden oluşur ve şehrin sorunlarının daha çabuk çözülmesi konusunda çalışmalar yapardı. Ancak, son yıllarda Kent Konseyi konusunda hiçbir çalışma ve gelişme yok. Bu konuda son durum nedir? bunu öğrenmek istiyoruz” dedi.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “MECLİSİMİZ
ZATEN AYNI GÖREVİ GÖRÜYOR”
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, CHP grubunun sorusuna cevaben yaptığı açıklamada; “Evet, Isparta Kent Konseyi uzun bir süredir pasif durumda. Zira, bu konuda uzun bir hukuk süreci yaşanmış ve yaşanmaktadır. Mahkeme, mevcut yönetimi görevden alarak Mahmut Bülbül Başkanlığındaki eski yönetimi şuanda Kent Konseyinin başına tekrar getirmiştir. Bu konudaki hukuki sürecin daha da sürmesi beklenmektedir.
Ben bu noktada şunu söylemek istiyorum ki, Kent konseyi şehre hizmet eden yerel bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Dolayısıyla, biz de Belediye meclisi olarak zaten şehrimize en iyi hizmeti vermekteyiz. Dolayısıyla, meclisimiz varken, aynı görevi yapan Kent Konseyine gerek yoktur. Isparta’nın Kent Konseyi işte burası yani Meclisimizdir” dedi.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °