Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Belediye Başkanı Başdeğirmen’den Vefa Örneği; O Başkanların İsimleri Yaşatılacak

Belediye Başkanı Başdeğirmen’den Vefa Örneği; O Başkanların İsimleri Yaşatılacak

ISPARTA 8.06.2021 06:01:00 0
Belediye Başkanı Başdeğirmen’den Vefa Örneği; 
O Başkanların 
İsimleri 
Yaşatılacak
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen kendinden önce bu görevde bulunmuş olan Belediye Başkanlarının isimlerinin cadde ve alt geçitlere verilmesi için çalışma başlattı. Konu Belediye Meclisinin gündemine alındı.
 
Isparta Belediye Meclisinin Haziran ayı olağan toplantıları başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in il dışında olması sebebiyle Meclis 1. Başkanvekili Gülsüm Tunçbilek başkanlığında gerçekleştirilen ve dün saat 14.00’de başlayan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.
BELEDİYE ESKİ BAŞKANLARININ
İSİMLERİ CADDE VE ALT GEÇİTLERDE
YAŞAYACAK
Toplantının 4. Maddesinde bulunan; Cadde, Sokak ve Parklara isim verilmesinin görüşülmesi konusunda konu İsim Komisyonuna havale edildi. Söz konusu gündem maddesi ile; Geçmişten günümüze şehrimize hizmet etmiş olan Belediyemiz eski Başkanlarından; Hasan Fuat Uyar, Ziya Zeynelgil, Altan Raşit Civan, Mehmet Aybatılı, Hasan Balaman ve Yusuf Ziya Günaydın’ın isimlerinin cadde ve alt geçitlere verilmesi sağlanacak.
BAŞDEĞİRMEN; “BİR KİŞİNİN İSİMİNİ
YAŞATMAK İÇİN ÖLMESİ GEREKMEZ”
Bilindiği gibi, ilk olarak geçtiğimiz ay konuyu gündeme getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Isparta’mıza emek veren, hizmet eden ve şehrimiz için çalışan Belediye Başkanlarımıza vefa borcumuzu ödemek istiyoruz. Toplumda veya genel uygulamada bir kişi öldükten sonra ismi bir caddeye veya sokağa verilir şeklinde bir kanı var. Oysa, bir kişinin isminin yaşatılması için illa ki ölmesi gerekmez. Ölmeden de bu mümkündür.
“İSİMLERİNİN YAŞATILDIĞINI
BİZZAT GÖRECEKLER”
Biz de bu düşünceden yola çıktık ve şehrimize geçmişte çok güzel hizmetler yapmış olan Belediyemiz eski Başkanlarından; Hasan Fuat Uyar, Ziya Zeynelgil, Altan Raşit Civan, Mehmet Aybatılı, Hasan Balaman ve Yusuf Ziya Günaydın’ın isimlerini cadde ve alt geçitlere vermek suretiyle vefat etmiş başkanlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet dileyerek, sadece vefat etmiş başkanlarımızın değil, hayatta olan Başkanlarımızın da bizzat kendileri isimlerinin yaşatıldığını görmelerini sağlamak istiyoruz” açıklamasında bulunmuştu.
İSİM KOMİSYONU
RAPOR HAZIRLAYACAK
Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Gülsüm Tunçbilek söz konusu gündem maddesini İsim Komisyonuna havalesi için oya sundu. Oy birliği ile ilgili komisyona havale edilen konu hakkında İsim Komisyonu, hazırlayacağı raporu Haziran ayı son meclis toplantısının yapılacağı Cuma günü meclise sunacak.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °