Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Belediye Başkanı Başdeğirmen’den Oto Galericilere Müjde; Talepleri Meclise Geldi

Belediye Başkanı Başdeğirmen’den Oto Galericilere Müjde; Talepleri Meclise Geldi

ISPARTA 7.09.2020 18:10:00 0
Belediye Başkanı Başdeğirmen’den Oto Galericilere Müjde; 
Talepleri 
Meclise 
Geldi
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Galericiler Sitesinde kendisinden istenilen imar değişikliği konusunu Belediye Meclisi gündemine getirdi. Konu Cuma günü karara bağlanacak.
 
Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantıları bugün başladı. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN, GALERİCİLERİN
O TALEBİNİ MECLİS GÜNDEMİNE GETİRDİ
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gündemin dördüncü maddesinde bulunan; Belediyemiz ile S.S. Isparta Motorlu Kara Taşıtları Ticaret Merkezi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi arasında protokol yapılmasının görüşülmesi konusunu okudu ve bu konuda meclise bilgilendirmede bulundu.
BAŞDEĞİRMEN; “50 BİN M2 ALANI
KAMULAŞTIRMIŞLAR, 13 BİN M2 KALMIŞ”
Başkan Başdeğirmen konuşmasında; “Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Antalya yolu üzerinde Oto Galericiler Sitesini ziyaret etmiştim. O ziyarette Kooperatif yöneticileri Sitenin bulunduğu alanın yetersiz olduğunu ve genişletmek istediklerini belirterek, 50 bin metrekarenin kamulaştırıldığını, 13 bin metrekarelik alanın kamulaştırılması gerektiğini ifade ederek bu konuda yardımcı olmamızı istediler.
“KAMULAŞTIRMA ÜCRETİNİ
KENDİLERİ ÖDEYECEK”
Biz de konuyu bu doğrultuda meclis gündemimize getirdik. Kamulaştırılacak olan 13 bin metrekarelik alanın kamulaştırma ücretini kendileri ödeyecek. Bu konuda belediyemizde bir ödeme olmayacak. Yani, konunun bizim tarafımızdan sıkıntı yaratacak bir tarafı yok. Sadece Galerici esnafımızın işini kolaylaştırmış olacağız” dedi.  
KONU KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen daha sonra Galericiler Sitesinin yanındaki 13 bin metrekarelik alının kamulaştırılmasını öngören söz konusu gündem maddesini İmar Komisyonuna havalesini meclis üyelerinin onayına sundu ve gündem maddesi oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi.
KOMİSYON RAPOR
HAZIRLAYIP MECLİSE SUNACAK
İmar Komisyonu, kendisine havale edilen konu hakkında bir çalışma yaparak hazırlayacağı raporu Belediye Meclisinin önümüzdeki Cuma günü gerçekleştirilecek olan Eylül ayı son toplantısında meclise sunması bekleniyor.
 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °