Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Bedre Plajı ziyaretçilerini bekliyor

Eğirdir Kaymakamlığı’nın girişimleriyle baştan sona yenilenen Bedre Plajı, ziyaretçilerini bekliyor. Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, 1200 metre kumluk sahili bulunan Bedre Plajında her yüz metrede bir soyunma-giyinme kabinleri ile duşla

GÜNDEM 23.07.2016 10:32:00 0
Bedre Plajı ziyaretçilerini bekliyor
Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir’deki Bedre Plajıyla ilgili bilgi verdi. Yaklaşık 50 bin metrekare alanda otomatik sulama sistemi kurulduğunu ve 6000 metrekare alanda çimlendirme yapıldığını, çimleme çalışmalarının halen devam ettiğini anlatan Kaymakamımız Abdullah Akdaş, Bedre Plajı’nda altyapı çalışmalarının tamamen bittiğini, Peyzaj çalışmalarının ise devam ettiğini bildirdi.
Bedre Plajında 2300 m. ihata duvarının yapıldığını ve tel örgülerinin çekildiğini de belirten Kaymakam Akdaş, burada biri keson kuyu, diğeri de sondaj kuyu olmak üzere iki adet kuyunun açıldığını, 75 m.lik sondaj kuyudan, 24 saat içme ve kullanma suyunun temin edildiğini  açıkladı.
 
Ülke ve Bölge turizmine yakışır şekilde hizmete açılan Bedre Plajında kurulan aquapark’ın da ziyaretçilerin kullanımına açıldığını ifade eden Kaymakamımız Abdullah Akdaş, Çadır ve Kamp alanlarıyla ziyaretçilere hizmet verildiğini, karavanla gelenlere de güvenli hizmetin sunulduğunu bildirdi.
Eğirdir Gölü’nün temiz sularında serinlemek isteyenlerin, rahat ve güvenli bir ortamda tatillerini geçirmek isteyenlerin uğrak yeri olacağı Bedre Plajı yenileme çalışmaları için bugüne kadar Eğirdir Kaymakamlığı tarafından 870 bin lira harcandığını da söyleyen Kaymakam Akdaş, kalan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Bedre Plajının 1 Milyon liraya mal olacağını açıkladı.
Bedre Plajında sadece giriş ve ücretlerinin Kaymakamlıkça tahsil edildiğini, ziyaretçilerden otopark ücreti alınmadığını, kafeterya ve diğer ticari işletmelerin müstecire ait olduğunu ve sürekli denetlendiğini de bildiren Akdaş, Bedre Plajında, Kaymakamlık bünyesinde 15 kişiye istihdam sağlandığını da sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °