Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Bedelli Askerlik İçin Flaş Değişiklik Önerisi

Bedelli Askerlik İçin Flaş Değişiklik Önerisi

GÜNDEM 20.03.2023 22:36:00 0
Bedelli Askerlik İçin  Flaş Değişiklik Önerisi

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda konuşan AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, bedelli askerliğin AFAD bünyesinde eğitime çevrilmesi yönünde öneride bulundu.

Kahramanmaraş Merkezli Depremlerin Sonuçlarının Bütün Yönleriyle Araştırılması, Depreme Dirençli Yapı Stokunun Oluşturulması ve Kentsel Dönüşüm Uygulamalarının Etkinliğinin Artırılması İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Veysel Eroğlu başkanlığında toplandı.

Belediyelerin, bütçelerinden yüzde 10-15 oranında kentsel dönüşüm payı ayırması gerektiğini, bunu sadece merkezi yönetime ve belediyelere yüklemenin doğru olmadığını ifade eden Eroğlu, "Vatandaş da katkıda bulunacak, belediyeler katkıda bulunacak, merkezi yönetim katkıda bulunacak. İmkanı olan vatandaşın kendi binasını yapmasının önünü açmamız lazım." diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin bir milat olduğunu söyleyen Eroğlu, bir daha böyle sonuçların oluşmaması için gerekenleri yapacaklarını dile getirdi. Eroğlu, "Amacımız, depreme dirençli şehirler kurmak, kentsel dönüşümü hızlandırmak, sağlam zemine sağlam binalar inşa etmek." dedi.

 


Anahtar Kelimeler: Bedelli Askerlik Değişiklik Önerisi
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °