Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Bayramlaştığımız kişi darbeci çıkıyor

Bayramlaştığımız kişi darbeci çıkıyor

ISPARTA 19.07.2016 09:35:00 0
Bayramlaştığımız kişi darbeci çıkıyor
Türkiye genelinde eş zamanlı olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde 365 oda ve borsa tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Bu kapsamda Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri de bu açıklamayı halka duyurdu. Açıklamayı okutan Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, daha sonra darbe girişimiyle ilgili kendi görüşlerini aktardı. Adar, “Bir bayram sabahı burada hep beraber bayramlaşıyoruz, sohbet ediyoruz ama ilerleyen zamanda görüyoruz ki bunlar Türkiye Cumhuriyeti’ne darbe girişiminde bulunan kişiler” dedi
Adar, şöyle konuştu: “Basınla beraber Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bütün yetkililer birlikte hareket ederek, Türkiye’de yaşanan olayları hep beraber canlı olarak vatandaşa gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da vatandaşımızı meydanlara davet etmesiyle Isparta’da içinde canlı yaşadığımız ortamda gerçekleşen harekette Isparta halkını kutluyorum. Hep beraber Isparta halkı birlik ve beraberliğin göstergesi olarak yapması gerekeni, üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Ben ve arkadaşlarım da gece geç saatlere kadar ayaktaydık. Ticaret Borsası olarak tüm ilçelerde yönetimde ve meclisteki arkadaşlarımızda gece 2’de olsa fikir alışverişinde olarak birlikte hareket ettik. Şarkikaraağaç’taki durum ne, Eğirdir’deki durum ne, Senirkent’teki durum ne gibi görüşmeler yaptık. Buradaki en büyük olayı sivil halkın askeri birliklerde kapıları kapatmasıyla görmüş olduk. Hem Eğirdir’de de Osman beyi de arayarak araçlarla ve hendekler kazılarak oradan çıkış da engellenmiştir. Dün hep beraber bayramlaştığımız, sohbet ettiğimiz insanların niyetlerinin ne olduğunu zaman göstermiştir. Bir bayram sabahı burada hep beraber bayramlaşıyoruz, sohbet ediyoruz ama ilerleyen zamanda görüyoruz ki  bunlar Türkiye Cumhuriyeti’ne darbe girişiminde bulunan kişiler. Bunların fikri ve zikri ne olduğunu bilmediğimiz için bu darbe girişiminin bugün bunların kendi aralarındaki iletişim kopukluğu ve bir an önce hükümetimizin ve devletimizin harekete geçmesiyle bu darbe girişimi önlenmiştir. Gerçekten burada Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan 79 milyon kişi demokrasisine, hükümetine ve devletine sahip çıkmıştır. Benim aldığım bilgilere göre dünyada böyle bir örneği yok. Sivil halk, vatanına, devletine, hükümetine sahip çıkmıştır. Bu da sivil halkın başarısıdır. Sivil halkı da canı gönülden  kutluyoruz. İnşallah Isparta Ticaret Borsası yönetimi ve meclisi olarak bu olayların bir an önce sonuçlandırılır. Buradaki herkesin devlet mahkemelerinde yargılanarak en ağır cezaları alması istemiyle bir daha Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin böyle bir yaşamasını diliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve tüm halkımıza teşekkür ediyor ve geçmiş olsun diyoruz. İnşallah kısa zamanda yaralar sarılacaktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.”
Adar, ortak basın bildirisini metnini de okudu. Adar, şunları söyledi: “Türkiye'de özel sektörün tamamını temsil eden TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak 81 İl'de, bu ortak açıklamayı aynı anda yapıyoruz.
15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır.
Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, Birliğimiz ve Oda-Borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk.
Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur.
Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır.
Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir.
Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz.
Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece Gazi unvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz.
Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK'nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız.
Ama en çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz.
Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz.
Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz.
Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır.
Değerli Basın mensupları,
Allah'a şükür milletimizin sağduyusu, feraseti, cesareti ve Allah'ın yardımıyla bu belayı, bu fitneyi durdurduk.
Bu şerden, hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık
Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini bilmeliyiz.
Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız.
Çünkü bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi millet yapan unsur budur.
Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz.
İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı diyoruz.
Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz.
Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz.
Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız.
Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözünü hep aklımızda tutarak; ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.
Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim.
Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz.
Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız.
Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmazsın.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Anahtar Kelimeler:
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °