Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bayırbucak Türkmenleri’nden Günaydın’a teşekkür ziyareti

Bayırbucak Türkmenlerinden Ali Molla Musa ve beraberindekiler Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret ederek, ihtiyaç olan malzemeleri kendilerine ulaştıran Günaydın ve Isparta halkına teşekkür etti.

ISPARTA 3.08.2016 08:07:00 0
Bayırbucak Türkmenleri’nden Günaydın’a teşekkür ziyareti
Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerinin her an yanında olan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın önemli misafirleri vardı. Bayırbucak Türkmenlerinden Ali Molla Musa ve beraberindekiler Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret ederken, ihtiyaç olan malzemeleri kendilerine ulaştıran Başkan Günaydın ve Isparta halkına teşekkür etti.
Isparta’dan ve Türkiye’den ciddi yardımlar aldıklarını söyleyen Ali Molla Musa Türk halkından önemli destek gördüklerini söyledi. Bugüne kadar yiyecek, içecek, giyim ve yakacak yardımı aldıklarını ifade eden Musa, kendilerinin daha başka şeylere de ihtiyaçlarının bulunduğunu, sivil halkın bunu temin edemediğini aktardı. Halep’te bulunan Türkmenlerin de kendilerinden daha fazla ihtiyaçlarının bulunduğunu bunlardan birisinin de su olduğunu belirten Ali Molla Musa, “Oradaki Türkmen kardeşlerimiz büyük su sorunu yaşıyor” dedi.
Musa, zaman zaman ‘Bu kadar yardım nereye gitti, memleket doyar’ diye düşünülebileceğini ancak oluşturulan depoların, araçların vurulabildiğini ve bundan dolayı da yardımların zarar gördüğünü kaydetti. Musa “Bu şekilde nice silah, yiyecek, su, erzak depolarımız imha ediliyor” şeklinde konuşurken, kendilerine her zaman yardımda bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a ve Isparta halkına teşekkür etti. Aynı zamanda halk şairi de olan Ali Molla Musa Albayrak Şiirini de okuyarak duygu dolu anlar yaşattı. 
Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadıkları sorunları bildiklerini kaydeden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Günaydın, Bayırbucak ve çevresinde yaşanan bütün olayları canlı olarak ilk ağızdan dinleme fırsatı bulduklarını belirterek, “Türkmen kardeşlerimiz için ne ihtiyaçsa hemen temin ediyoruz. Kardeşlerimize yardım etmek bizi mutlu ediyor. Olağanüstü zorluk içerisinde Çanakkale ruhuyla mücahit arkadaşlarımız orada çarpışıyor. Kendilerinin bizleri ziyaret etmesi şeref vermiştir. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, her zaman Türkmen kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtirim” görüşlerinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °