Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Batı Akdeniz’de Yeni Rekortmen İller; Rekor Sıcaklıklar Artarak Geliyor!

Batı Akdeniz’de Yeni Rekortmen İller; Rekor Sıcaklıklar Artarak Geliyor!

ISPARTA 22.08.2023 19:14:00 0
Batı Akdeniz’de Yeni Rekortmen İller;  Rekor Sıcaklıklar  Artarak Geliyor!

16 Ağustos 2023 tarihinde Isparta ve Burdur illeri, tarihlerinin en yüksek sıcaklık değerlerini yaşadı. Türkiye genelinde devam eden aşırı sıcak hava dalgasının, önümüzdeki hafta biraz hafiflemesi bekleniyor. Bunaltıcı sıcaklar, bu hafta sonu da devam edecek gibi görünüyor. İşte detaylar... 

Rekor sıcaklık: Hafta sonunda sıcaklıkların en yüksek derecelere ulaşacağı iller aşağıdaki gibidir: Bu durum, genel bir endişeye yol açıyor; zira kuraklık yine bir sorun olarak karşımıza çıkacak, su seviyelerinin düşmesine neden olması öngörülüyor. Ülkenin en kritik sorun alanlarına ilişkin kaygı verici bir açıklama: Adana, İstanbul, Samsun dikkat...

Burdur'da ise, 2006'da 41 derece olarak ölçülen en yüksek sıcaklık, 2 gün önce 41,6 dereceye ulaştı. Böylece 17 yıl sonra sıcaklık rekoru kırılmış oldu. Hafta sonu boyunca Marmara ve kıyı Ege dışında, sıcaklar mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde devam edecek.

YURTTA HAVA DURUMU

Pazartesi gününden itibaren, iç bölgelerde sıcaklıklar biraz düştü ancak hala mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Yağış beklenmeyen genel tabloya ek olarak, yarın Doğu Karadeniz'in kıyı bölgeleri ile Ege'nin iç kısımlarında zaman zaman yağışlar olabilir. Pazar günü Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, yeni haftada ise Doğu Karadeniz'de yağışlar bekleniyor.

Yeni haftadan itibaren sıcaklıkların en yüksek derecelere çıkacağı iller şu şekilde; Ankara'da 36-37, İstanbul ve Samsun'da 30-31, İzmir'de 33, Antalya'da 30-31, Adana'da 36, Diyarbakır'da 41-42. İç bölgelerde ise sıcaklıkların biraz düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji’den yapılan uyarıya göre, Marmara Bölgesi'nde cumartesi günü öğlen saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğudan fırtına şeklinde rüzgar esmesi bekleniyor. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

 

 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °