Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı; O Değirmenin Restorasyon Projesini Tamamladı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı; O Değirmenin Restorasyon Projesini Tamamladı

ISPARTA 30.12.2021 12:18:00 0
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı; 
O Değirmenin 
Restorasyon Projesini
Tamamladı
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan, Burdur Belediyesinin yürütücüsü olduğu, “Gümüş (Ali Bey) Değirmeni Restorasyon ve Yeniden İşlevlendirme” projesi tamamlandı. Proje çerçevesinde, Burdur ili Değirmenler Mahallesi’nde atıl durumda bulunan tarihi su değirmeni restore edildi ve bir turizm tesisi olarak bölgemize kazandırıldı.
 
Burdur ili için önemli bir değerin yeniden işlev kazanmasını sağlayan söz konusu proje hakkında açıklamalarda bulunan BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Ajansımız, ekoturizm alanındaki yatırımları desteklemeye devam ediyor. Kalkınma ajansları son dönemde özellikle sonuç odaklı programlar vasıtasıyla kalıcı etkiler oluşturmaya çalışıyor. Bu bağlamda 2019 yılı içerisinde çeşitli alanlarda teklif çağrısına çıktık.
 
Bu alanlardan birisi de turizmdi. Turizm alanında yaptığımız teklif çağrıları kapsamında özellikle ekoturizm hüviyeti önde olan projeleri desteklemeye gayret gösterdik. Bunlardan birisi de Gümüş (Ali Bey) Değirmeni. Projemizle birlikte yaklaşık2,1 milyonTL’lik bir yatırım gerçekleşecek. Bunun 1,6 milyonTL’sini inşallah Ajans olarak finanse etmeye çalışacağız. Burdur Belediyemizle birlikte yürütüyoruz projemizi. Burdur değirmenleri ile meşhur. Bulunduğumuz coğrafyada yaklaşık 12 adet değirmenin bir aks üzerinde yer aldığı bir mekândan söz ediyoruz. Burada birkaç tanesini inşallah böylelikle ayağa kaldırarak bir canlanmayı sağlayacağız. Ekoturizm bizim için çok önemli. Antalya, Isparta, Burdur coğrafyası zaten turizm anlamında ülkemizin en önde gelen coğrafyası denilebilecek düzeyde.
 
Deniz-kum-güneş turizmine ilave olarak coğrafyamızın sahip olduğu kültürel değerlerimizi de turizm faaliyetlerine dâhil etmek istiyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. Ekoturizm açısından önemli bir endüstriyel kültür mirası olan Gümüş Ali Bey Değirmenitüm yapıları ile birlikte 1.100 m2 alana sahip. Proje ile değirmenin doğal, kültürel, tarihi, mimari ve estetik tüm temel nitelikleri tekrar gün yüzüne çıkarıldı. Burdur-Antalya karayoluna yakın ve kolay ulaşılabilecek bir noktada bulunan değirmen ziyaretçilerini bekliyor.

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °