Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Başkanlar ve STK’lardan UYUMDER’e; Anlamlı Günde Anlamlı Destek

Başkanlar ve STK’lardan UYUMDER’e; Anlamlı Günde Anlamlı Destek

ISPARTA 27.06.2021 07:30:00 0
Başkanlar ve STK’lardan UYUMDER’e; 
Anlamlı 
Günde Anlamlı
Destek
Isparta’da bazı Belediye Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Temsilcileri, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde Uyuşturucu ile Mücadele Derneği’nin (UYUMDER) Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek bu anlamlı günde uyuşturucu tedavisi gören çocukların yanında yer aldılar.
 
Kısa adı UYUMDER olan Uyuşturucu ile Mücadele Derneği’nin Eğirdir Yolu üzerindeki Dernek Merkezi, Rehabilitasyon ve Hizmet Binasında dün akşam 26 Haziran Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü münasebetiyle bir etkinlik yapıldı.
ANLAMLI GÜNDE
ANLAMLI ZİYARET
Dün saat 19.30’da Isparta’da bazı Belediye Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Temsilcileri, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde Uyuşturucu ile Mücadele Derneği’nin (UYUMDER) Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek bu anlamlı günde uyuşturucu tedavisi gören çocukların yanında yer aldılar. Söz konusu programa; Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, Milli Eğitim İl Müdürü Tamer Büyükküpçü, İşkur İl Müdürü Mustafa Höke, KADEM İl Temsilcisi Gonca Cankut Kayacan, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Kuleönü Belediye Başkanı Nuri Erdoğan katıldı.
ERBİL; “BAĞIMLI OLMA, ÖZGÜR OL”
UYUMDER Başkanı İbrahim Uzunköprü, Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil ve Merkezde tedavi gören çocukların katıldığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı UYUMDER Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil yaptı. Erbil konuşmasında, Bağımlılıkla mücadele noktasında farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek; “Gelecek nesillere faydamızın olması için böyle bir çalışma yapıyoruz. Bizim bir derdimiz var. İlimizde maalesef bağımlılık yüksek oranda Madde bağımlılığı, alkol bağımlılığı, sigara bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı. Tekirdağ genelinde binlerce öğrencimiz maalesef küçük yaşlarda bunlarla muhatap olmak zorunda kalıyor.  Biz bir farkındalık oluşturmak için, bu konuya dikkat çekmek için burada gördüğünüz çalışmaları yapıyoruz.
“ÇOCUKLARINIZLA İLGİLENİN,
ONLARI İHMAL ETMEYİN”
Zira, burada çocuklarımızı nasıl muhafaza edebiliriz, nasıl sağlıklı nesiller inşa edebiliriz, geleceğimizi nasıl inşa edebiliriz bunun derdindeyiz. Gelecek nesillere faydamızın olması için böyle bir çalışma yapıyoruz. Amacımız, gençliğimizi madde, alkol ve teknoloji bağımlılığından ve zararlı alışkanların pençesinden kurtarmak ve onlara kendi değerlerimize bağlı olmayı ve bu değerlere bağlı kalarak bir yaşam sürdürmelerini öğütlüyor ve öğretiyoruz. Maalesef içinde bulunduğumuz ekonomik durum neticesinde anne işte, baba işte, çocuk da sokaktadır. Bu durum evlatlarımızın, anne baba sevgisinden ve ilgisinden uzak, kontrolsüz yetişmesine neden oluyor. Onun için ben buradan anne ve babalara şu çok önemli tavsiyede bulunuyorum. Çocuklarınızla ilgilenin.  Çocuklarınızdan ilgiyi asla esirgemeyin” dedi.

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °