Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Başkanımız Sesimizi Duydu; Onlar Isparta’nın En Özelleri

Başkanımız Sesimizi Duydu; Onlar Isparta’nın En Özelleri

ISPARTA 15.09.2022 15:07:00 0
Başkanımız Sesimizi Duydu; 
Onlar 
Isparta’nın
En Özelleri
Emre Mahallesinde bulunan Gülşen Önal Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitim ve öğretim görüyorlar. Her gün servislerle okullarına geliyorlar. Okullarına gelen bu özel çocukları aileleri de gün boyu yalnız bırakmıyor.
 
Ailelerde çocukları ile birlikte okul bölgesinde her an ihtiyaçlarını gidermek için bekliyorlar. Bu beklemeyi ise yaz kış yaptıkları için okulun hemen giriş kapısının karşısında eski bir evin bahçe katını kiralayan anneler, çokta fiziki olarak uygun olmayan bir ortamda gün boyu bekleyişlerini sürdürüyorlar. Annelerin bu zorlu bekleyişlerinin Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e iletilmesi üzerine önemli bir adım atıldı.
 
Artık anneler taban tahtaları çürümüş, lavabo ve tuvaletleri kullanılamayacak bir durumdaki virane evden tadilat edilmiş ve modern bir şekle getirilecek olan mekana kavuşturuluyor. Böylesi zorlu bir süreç yaşayan annelerin durumunun Emre Mahallesi Muhtarı Gürcan Suvay tarafından, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e iletilmesinin ardından ailelerin bekleyişlerini sürdürdükleri evde tadilat başlatıldı. Bir günlük zorlu süreçlerini ve yaşadıklarını anlatarak, sorunlarına çözüm olan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkürlerini ileten anneler şunları söyledi: “Evlatlarımız burada özel eğitim alıyorlar, bizlerde onların ihtiyaçlarını gidermek amacıyla 20-25 aile olarak bu evde bekliyoruz. Bulunduğumuz ortamın şartları çok iyi değil, ev sobalı, taban tahtaları kırık, tuvaletleri kötü.
 
Bizler elimizden geldiğince burada temizlik yapıyoruz, bakmaya çalışıyoruz ancak ne kadar temizlesek de ev eski olduğu için çok iyi bir ortam değil. Başkanımızdan, Allah razı olsun bize yardımcı olmak istediler. Evi dekore edecekler, eksiklikleri giderecekler. Mutlu olduk, kış aylarını güzel geçireceğiz. Muhtarımız bize destek vermişti, Başkanımız sesimizi duydu, kendisi ayağa kalktı. Bu kadar aile olarak bizlerde çok sevindik. Değerli başkanımıza ve bizimle ilgilenen muhtarımıza çok teşekkür ediyoruz.
 
Başkanımızın sayesinde güzel ve temiz bir evde oturarak çocuklarımızı burada bekleyeceğiz” Gülşen Önal Özel Eğitim Uygulama Okulunun çok önemli olduğunu söyleyen Emre Mahallesi Muhtarı Gürcan Suvay da “Bu okulumuzda özel çocuklarımız eğitim görüyorlar. Kendi başlarına bir iş yapamıyorlar. Ailelerimiz çocuklarını getiriyor, öğretmenleri çocuklara burada bakıyor ancak ani durumlarında velileri yetişmesi gerekiyor. Onun için ailelerimize burada bir ev tuttuk, çocuklarını burada bekliyorlar.
 
Eski bir ev o yüzden çok uygun bir ortam yoktu. Okulların açılmasının akabinde bu durum böyle gitmez diyerek bu konulara duyarlı olan Başkanımıza konuyu aktardık. Hemen konuya duyarlılığını gösterdi ve özel çocuklarımızın annelerini daha rahat ettirmek için çalışmalara başlandı. Bu ev annelerimize yakışır bir şekle getirilecek ve modern şekle dönüştürülecek. Başkanımıza bu duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °