Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Başkan Veli Gök’ün Talimatları İle Eğirdir Belediyesi; ‘Sıfır Atık’ Projesinde Zirveye Koşuyor

Başkan Veli Gök’ün Talimatları İle Eğirdir Belediyesi; ‘Sıfır Atık’ Projesinde Zirveye Koşuyor

İLÇE HABERLERİ 16.04.2023 20:32:00 0
Başkan Veli Gök’ün Talimatları İle Eğirdir Belediyesi;  ‘Sıfır Atık’ Projesinde Zirveye Koşuyor

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün vermiş olduğu talimatlarla İlçemizin sıfır atık projesi kapsamında daha temiz ve daha yeşil bir çevre için Eğirdir Belediyesi’nin tüm çalışmalarının hızlı bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor

Doğal kaynakların korunması, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma ilkesi doğrultusunda üretimin sağlanması ve depolanacak atık miktarının azaltılması amacıyla ambalaj atıklarının oluşumunun önlenmesi, üretimin kaçınılmaz olduğu durumlarda ise öncelikle tekrar kullanılması, geri dönüştürülmesi, geri kazanılması ve çevre bilincinin geliştirilmesi projenin esasını oluşturuyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Eğirdir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Pınar KESİKTAŞ  öğrencilerle sıfır atık bilincinin geliştirilmesi için ramazan ayı içerisinde Eğirdir  İlçe Müftülüğü’ne bağlı kur’an kurslarında eğitim gören yetişkin ve çocuk kursiyerlere sıfır atık eğitimi veriyor.

Etkinlik kapsamında kuran kurslarındaki kursiyerlere sıfır atık nedir, atıkların kaynağında nasıl ayrıştırılması gerektiği, geri dönüşümü ve israfın önlenmesi konusunda eğitimler verilerek farkındalık oluşması sağlanmıştır. Eğitim sonunda yetişkin ve çocuk kursiyerlere el broşürü, boy cetveli ve teşekkür belgesi veriliyor.

Bugün gerçekleşen programa Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı M. Erhan Savran’da katılarak ‘Sıfır Atık İçin Bende Varım’ Projesini yakından takip etti. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °