Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Başkan Veli Gök Vatandaşlarımız İçin Yeni Bir Projeyi Daha Meclise Taşıdı; Yıllık 150 Bin TL Kazanç Elde Edecek

Başkan Veli Gök Vatandaşlarımız İçin Yeni Bir Projeyi Daha Meclise Taşıdı; Yıllık 150 Bin TL Kazanç Elde Edecek

İLÇE HABERLERİ 3.02.2023 10:30:00 0
Başkan Veli Gök Vatandaşlarımız İçin Yeni Bir Projeyi Daha Meclise Taşıdı;  Yıllık 150 Bin TL Kazanç Elde Edecek

Eğirdir Belediye Meclisi 2023 yılı Şubat meclis toplantısının ilk birleşimi dün akşam 16.00’de Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün ve Belediye Meclisi Üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Eğirdir’in Tarım ve Turizm sektörlerinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK her iki kulvarda da ürün çeşitliliğini artırma çalışmalarımız devam edecek, dedi. Eğirdir Elmasının ülkemizde ve dünyada üretimi ve satışı noktasında önemli bir yere sahip olmasının yanında, kültür mantarcılığıda ilçemizde yaygınlaştı. Bunun yanı sıra Başkan Veli GÖK’ün çalışmaları ile büyük bir getirisi bulunan ‘Kuzugöbeği’ mantarı deneme aşamasındadır. Bunlara ilave olarak vatandaşlarımız yapacakları 160 Bin TL. yatırımla 100 M2’lik bir alanda yıllık 150 Bin TL. tavşan üretimi ile gelir elde edebilecekler.

Eğirdir Belediye Meclisi Şubat ayı ilk birleşimi gündemde bulunan ve daha önce meclis komisyonlarına sevk edilen maddelerin görüşülmesi ve karara bağlanması ile başladı. Eğirdir Belediye Meclisinin ilk konuğu olan ve Türkiye’nin tam entegre ilk ve tek tavşan tesisi Genel Müdür Yardımcısı Ömer Şereflioğlu yaptığı konuşmada tesislerini hazırladıkları sunumla tanıtarak; ‘Hayvan yetiştirme serüvenine 2015 yılında deneme üretimleri ile başlanmış ve pazardaki talep, teknolojide ki gelişmeler, yasal zorunluluklar vb. gibi faktörleri de göz önünde bulundurarak, tamamı öz sermaye ile 2020 yılında şirketleşme kararı alarak Ak Tavşan Entegre Et Üretim Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi kurulmuştur. Şirketimizin tesisleri; AK TAVŞAN patentli marka ve logosu ile Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak ve iş istihdamı sağlamak amacıyla Antalya ili, Aksu ilçesi, Topallı Köyünde, D685 Karayoluna sıfır konum da ki 3000 m2 alan üzerine inşa edilmiştir. 

Çiftlikten sofraya tam entegre üretimi benimseyerek yola çıkan şirketimiz; damızlık ünitesi, büyütme ünitesi, kesimhanesi, parçalama ünitesi, paketleme ünitesi, - 40 şoklama ünitesi, -18 donuk muhafaza ünitesi ve soğuk zincir(Frigorifik) dağıtım araçlarını bünyesinde oluşturarak ülkemizin ilk ve tek tavşan üretim tesisi olmayı başarmıştır. Tesisimiz güncel olarak 1000 baş kapasiteli tam otomasyon sistemlerle kontrol edilen ve 7/24 kamera sistemleriyle gözetim altında tutulan damızlık işletmesi ile faaliyetlerine devam etmektedir. Damızlık tavşanlarımız modern damızlık ünitelerinde maksimum bio güvenlik tedbirleri alınmak suretiyle uzman veteriner hekimleri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin denetimi altında büyütülmektedir.’ dedi.

Isparta genelinde bu işi yapan 2 üretici bulunuyor, tavşanları 2,5 kiloya ulaşan üreticilerden 12 ay boyunca alma garantisi verdiklerini ifade eden Ömer Şereflioğlu Eğirdir’de bu işi yapmak isteyen üreticilerimize her türlü desteği vermeye hazırız, dedi. Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK; ‘Tarımda, turizmde ve vatandaşımızın her türlü alanda iş sahibi olmaları ve yüksek gelirler elde etmeleri için çeşitliliği artırma noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de tavşan yetiştiriciliği olabilir. 

Üreticilerimiz, çiftçilerimiz bir yandan elmalarını ve kültür mantarlarını yetiştirip pazarlarken bir yandan da küçük bir alanda üretecekleri tavşan yetiştiriciliği ile de ek bir gelir elde edebilirler. 100 M2’lik bir alanda yaptığımız hesapla 160 Bin. TL. yatırımla vatandaşlarımız yıllık 150 Bin. TL. gelir elde edecekler, üstelik pazar sıkıntısı olmayacak. Belediye Meclisimizde bilgilendirme yapan Ak Tavşan Entegre Et ve Üretim Pazarlama Ticaret Limited Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Ömer Şereflioğlu’na teşekkür ediyoruz, Eğirdir Belediyesi olarak inşallah işbirliğimiz vatandaşlarımızın lehine hayırlara vesile olur.’ İfadelerini kullandı.


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °