Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Başkan Gök’ten İstiklal Marşı Mesajı

Başkan Gök’ten İstiklal Marşı Mesajı

GÜNDEM 12.03.2022 07:34:00 0
Başkan Gök’ten
İstiklal Marşı 
Mesajı
Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
 
Başkan Veli Gök, İstiklal Marşı ile İstiklal Savaşı’nda milletimizin neden savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunun ortaya koyduğunu belirtti. İstiklal Marşı’nın bir milletin, imkansızlıklar içerisinde ellerinde bayrak, dillerinde tekbirle gösterdiği büyük kahramanlığın mısralara dökülmüş ifadesi olduğunu kaydederek mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşı'nın milli marş olarak kabul edilmesinin 101. yıldönümünü bugün aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
 
İstiklâl Marşımız milli karakterimizi, tarihimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olarak kabul edilmiş ve bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtı olmuştur. Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin, vatanımızın bağımsızlık ve hürriyeti için göstermiş olduğu büyük fedakarlığın timsali olan İstiklal Marşı'mız, Türk milletinin vicdanın ortak sesidir.
 
Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde ‘Korkma’ diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur.
 
Bu duygularla İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha fikirleri, idealleri, hayatıyla milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiş olan İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.  

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °