Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Başkan Başdeğirmen Tarih Verdi; O Yıla Kadar Yetecek

Başkan Başdeğirmen Tarih Verdi; O Yıla Kadar Yetecek

ISPARTA 6.10.2020 20:14:00 0
Başkan Başdeğirmen Tarih Verdi; 
O Yıla
Kadar
Yetecek
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Sıvı Atık Tesislerinin yenilenmesi çalışmalarına bu yılsonuna kadar başlanacağını belirterek; “Tesislerimiz yenilendikten sonra şehrimize 2035 yılına kadar yetecek şekilde faaliyete geçecek” dedi.
 
Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantıları önceki gün başladı. Belediye Meclis salonunda saat 14.00’te Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN O KONUDA
MECLİSİ BİLGİLENDİRDİ
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gündem maddelerinin görüşülmesi öncesinde Sıvı Atık Tesisleri konusunda meclisi bilgilendirdi.
BAŞDEĞİRMEN; “SIVI ATIK TESİSLERİNİ
ÇALIŞIR DURUMA GETİRECEĞİZ”
Söz konusu tesislerin Isparta’ya 2035 yılına kadar hizmet verecek kapasitede yapılacağını vurgulayan Başkan Başdeğirmen konuşmasında; “Bilindiği gibi Yazısöğüt köyünün altında Belediyemize ait Sıvı Atık Tesislerimiz var. Bu tesisler geçtiğimiz aya kadar şehrimizde kötü kokuya da sebep oluyordu. Ama, söz konusu suyu kapalı sisteme alarak bunu ortadan kaldırdık. Şimdi ise Atık Su Arıtma Tesisimizi tamamen çalışır duruma getirilmesi için çalışmalara başladık.
“ELİMİZDE İKİ AYRI PROJE VAR”
Sizlerin de malumu olduğu üzere bu tesislerimiz artık yetersiz duruma geldi. Bize bu konuda 2 proje geldi. İller Bankası ile DSİ’den proje istedik. Birisi tesisin yeniden yapılması, diğeri revize edilmesi ile ilgili projeler. Yeni bir tesis yapmanın maliyeti şu an 120 milyon TL. Revize ise 60 – 80 milyon TL arasında değişiyor.
“KAYSERİ VE KONYADAKİ
TESİSLERİ İNCELEDİM”
Bu konuda en doğruyu bulmak için teknik çalışmamız oldu. Kayseri’deki tesisi gezdik. Müthiş bir arıtma tesisi. Bilgi aldık. Projelerimizi sunmuştuk. Orada bize bu konudaki çalışmışlar hakkında brifing verdiler. Belediye Başkanımız bize eşlik etti, yardımcı oldu. Oradan Konya’ya geldik ve Konya Belediye Başkanımızın misafiri olduk. Konuyu Konya ile de istişare ettik.
“TESİS ISPARTA’YA 2035 YILINA
KADAR YETECEK ŞEKİLDE YAPILACAK”
Biz tesisimizi revize etmek istiyoruz. 2023’de Karacaören içme suyu Antalya Büyükşehire geçiyor. Fosfor ayrımı isteniyor. Yeni cihazlar gerekiyor. Cihazlar çalışmıyor. Yenilmek zorundayız. Arazi içinde eskiyi yenilemek ve 2035’e kadar yeterli olması için çalışacağız. Çözüm odaklı bir çalışma içindeyiz” dedi.
“BUNU BAŞARMAK
MECLİSİMİZE NASİP OLACAK”
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğrimen, yıl sonuna kadar tesislerin yapımı konusunu projelendirip çalışmalara başlamak istediklerini belirterek konuşmasını “Sıvı Atık Tesisimizi tamamen çalışır hale getirmek bizim meclisimize nasip olacak inşallah” dedi.

Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °