Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Başkan Başdeğirmen’den Su Ücreti Müjdesi Salgın Süresince Ödenmeyen Su Paralarından; Fazla Ücret Alınmayacak!

Başkan Başdeğirmen’den Su Ücreti Müjdesi Salgın Süresince Ödenmeyen Su Paralarından; Fazla Ücret Alınmayacak!

ISPARTA 12.06.2020 14:41:00 0
Başkan Başdeğirmen’den 
Su Ücreti Müjdesi
Salgın Süresince Ödenmeyen Su Paralarından; 
Fazla 
Ücret
Alınmayacak!
Belediye Meclisi, Koronavirüs (Covid – 19) pandemi süresince ödenmeyen 3 aylık su ücretlerinde kademeli artış yerine, mevcut tarifedeki en alt seviyeden ücret ödenmesine karar verdi.
 
Haber: Yunus ÖZLER
Isparta Belediye Meclisi, pandemi sürecinde Haziran ayı son toplantısını bugün yaptı. Meclis Salonunda saat 14.30’da başlayan Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
TARİFE KOMİSYONU; “KANUN
ÇERÇEVESİNDE KARARIMIZI VERDİK”
Bu doğrultuda; gündemin birinci maddesi birinci bendinde bulunan; Isparta Belediyesi 2020 Gelir Tarifesinde Değişiklik Yapılmasının görüşülmesi konusunda Tarife Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Erdal Çelik tarafından okundu. Çelik raporda; “17 Nisan 2020 tarih ve 31102 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7244 Sayılı Kanunla Yeni Tip Koronavirüs (Covid – 19) Salgınının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması hakkındaki kanun ile baz kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun 1. Maddesinin (e) bendinde; Büyükşehir Belediyeleri, Belediyeler ve bağlı kuruluşlarının konutlara ve faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan işyerlerine ilişkin su tüketimine bağlı alacakları, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 aylık (Nisan – Mayıs – Haziran) dönemine ilişkin tahsil edilmesi gerekenlerle sınırla olmak üzere belediye meclisi tarafından 3 ay ertelenebilir. Bu süreler bitiminden itibaren 3 aya kadar belediye meclisince uzatılabilir. Bu alacaklar ertelenen süre sonunda, ertelenen süre kadar aylık taksitler halinde herhangi bir gecikme zammı veya faiz uygulanmadan tahsil edilir
“SU BORÇLARI KADEME ARTIŞI
OLMAKSIZIN HESAPLANACAK”
Bu konun hükmü gereğince; meskenler ve diğer su abone gruplarının su sayaç okumalarının 3 ay süreyle ertelenmesine, erteleme sonunda sayaçların okunduğu zaman oluşacak su metreküp fiyatlarının hesaplama esnasında mevcut tarifede uygulanan en düşük bedel üzerinden (kademe artışı olmaksızın) hesaplanarak tahakkuk ettirilmesine ve ilgili kanun (7244 sayılı kanun (e) maddesi) hükümleri doğrultusunda tahsili, 3 aylık sürenin dolmasına müteakiben yapılacak işlemlerin 18 Kasım 2019 tarih ve 231 Sayılı meclis kararı ile belirlenen 2020 yılı gelir tarifesi ve 2020 yılı ile ilgili alınacak kararlara göre uygulamaların devamı komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi.
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “ARTIŞA GEREK YOK, VATANDAŞLARIMIZ EN ALT DÜZEYDEN ÖDEME YAPSIN”
Bu konuda meclis üyelerine bir açıklama yapan Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Evet, arkadaşlar raporu hazırlamışlar. Bende aynı görüşteyim. Artışa gerek yok. Bilindiği gibi, 0 – 5 ton arası 1,80 TL, 5 tondan fazlası için ise 1,88 olarak ödeniyor. Bu noktada kademeli artış uygulamaya gerek yok. Vatandaşlarımız, en alt ücret olan 1,80 TL’de su borçlarını ödeyebilirler” dedi.
OY BİRLİĞİ İLE
KABUL EDİLDİ
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, söz konusu rapor hakkında yapılan görüşmelerin ardından konuyu meclis üyelerinin onayına sundu ve gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti. / YUNUS ÖZLER
 
 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °