Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Başkan Atasoy’dan 1 Mayıs Mesajı

Başkan Atasoy’dan 1 Mayıs Mesajı

ISPARTA 1.05.2020 10:30:00 0
Başkan
Atasoy’dan 
1 Mayıs 
Mesajı
Öz Orman İş Isparta Şube Başkanı Süleyman Atasoy, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “1 Mayıs; emekçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü kutlu olsun” dedi.
 
Başkan Atasoy, mesajında “Korona virüs salgını nedeniyle kitlesel kutlama imkanı olmasa da 1 MAYIS’TA, ekranlarda, illerin meydanlarında ve her yerdeyiz. 23 Nisan’da Millî Mücadelemizin 100. Yılını tüm teşkilatımız ve emekçilerimiz ile İstiklal Marşımızı okuyarak büyük bir coşkuyla kutladık. Yine aynı gece başlayan rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazan ayının milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.
1 Mayıs’ta;
-Kısa Çalışma ödeneğinden yararlanma koşullarının daha da esnetilmesini istiyoruz.
-Bu süreçte uygulanan fesih yasaklarını olumlu buluyoruz. Bununla birlikte Ücretsiz izin uygulamasının istismar edilmesine HAYIR diyoruz.
-Bütün sağlık emekçilerimiz için eşit haklar istiyoruz.
-Taşerondan kadroya geçen emekçilerin TİS sürelerinin öne çekilmesini istiyoruz.
-Geçici ve mevsimlik işçilerimize kadro istiyoruz.
-Tüm emekçilerimiz için daha fazla iş güvencesi istiyoruz.
-Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.
-İşyerlerinde İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha da yaygınlaştırılmasını istiyoruz.
 
Bu zor süreçte iş başında fedakârca, cesurca ve özveri ile çalışan başta sağlık, orman - doğa koruma milli parklar, gıda, banka, taşıma, güvenlik, temizlik, haberleşme, basın, petrol ile kamu ve özel bütün sektörlerdeki tüm emekçi kardeşlerimize gönülden haykırarak teşekkür ediyoruz.
 
1 Mayıs’ta ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün emekçileri, mağdurları, mazlumları ile küresel salgına karşı tüm insanlık adına dayanışmamızı yineliyoruz. Biliyoruz ki Dünyamız bir, Türkiye’miz bir, sevgimiz bir.
 
Ülkemizin bugünü ve geleceği için, ülkemizin bütünlüğü, insanlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği için, talep, teklif ve beklentilerimizin karşılanmasını istiyor, insan onuruna yaraşır saygın iş istiyoruz.
 
Vergi adaletsizliklerinin giderilmesini, ücretlerdeki yüksek vergi dilimlerinin düşürülmesini ve Asgari Ücretin insan onuruna yakışır olmasını, asgari gelir desteği uygulamasına geçilmesini istiyoruz.
 
Yoksulluğun önlenmesini, Kayıt dışı çalışmanın sonlandırılmasını istiyoruz.
Ücretlilerin, milli gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artışından hak ettiğimiz payı istiyoruz. İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye ekonomisi istiyoruz.
Çalışanlara yönelik şiddet ve mobbingin önlenmesini istiyoruz.
Çocuk istismarının önlenmesini, kadına yönelik şiddetin engellenmesini, istihdamda kadın ve gençlere daha çok yer verilmesini istiyoruz.
Annelik hakkının korunmasını, kreş ihtiyacının karşılanmasını, gençlerin eğitim, staj ve işe giriş imkânlarının geliştirilmesini istiyoruz.
Engellilerin toplumsal yaşama etkin bir şekilde katılmasını, her türlü ayrımcılıktan uzak, insan odaklı etkin politikalar istiyoruz.
Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını, tüm dünyada barış, özgürlük, adalet ve demokrasinin sağlanmasını istiyoruz.
Ülkemizin yaşadığı bu zor günleri, önlemlere uyarak, sabrederek, dayanışma ve el birliğiyle inşallah atlatacağız.
Refahın, kardeşliğin, huzurun ve hoşgörünün artarak hâkim olduğu bir Türkiye’nin kıvancını yaşıyor, Ülkemize, insanlarımıza ve emekçilerimize güvenip ülkemizin potansiyeline, gücüne, geleceğine yürekten inanıyoruz.
1 Mayıs; Emek ve Dayanışma Günü Türkiye’de ve Dünyada tüm emekçilere kutlu olsun” dedi.
 

Anahtar Kelimeler: mayısmesajı başkanatasoydan1
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °