Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Başkan Adar Müjdeyi Verdi Isparta Ticaret Borsası; O Tescili Almayı Başardı

Başkan Adar Müjdeyi Verdi Isparta Ticaret Borsası; O Tescili Almayı Başardı

ISPARTA 19.11.2021 10:55:00 0
Başkan Adar
Müjdeyi Verdi 
Isparta Ticaret Borsası; 
O Tescili
Almayı
Başardı
Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Isparta’nın tarımsal üretimde geldiği seviyeye markalaşma ve katma değerli üretimde de gelmesi için özel çaba sarf ettiklerini belirterek; “Bu doğrultuda ilimizin sembolü gülden elde edilen en büyük katma değer olan gülyağına Türk Patent ve Marka Kurumundan ‘Isparta Gülyağı’ adı ile coğrafi işaret tescili aldık” dedi.
 
Bu yıl 16’ıncısı gerçekleştirilen Tarım ve Hayvancılık Fuarı Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde açıldı. Işıkkent Mahallesindeki Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde dün saat 14.00’de gerçekleştirilen 16’ıncı ‘Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış törenine; Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkan Vekili Uğur Büyükçulcu, TOBB Başkan Yardımcısı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar ve Meclis Başkanı Osman Şahlan, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ile çok sayıda davetli katıldı.
BAŞKAN ADAR; “TARIMLA SANAYİLEŞEN
ISPARTA HEDEFİMİZ DEVAM EDİYOR”
Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, fuarın açılış töreninde ev sahibi sıfatıyla yaptığı konuşmada, Isparta’nın yıllardır beklediği ve büyük çabalar sarfedilen konu hakkında müjde verdi. Bu doğrultuda Isparta Gülyağına Türk Patent ve Marka Kurumundan ’Isparta Gülyağı’ adı ile coğrafi işaret tescili aldıklarını açıklayan Başkan Adar şunları söyledi; “Isparta Ticaret Borsası olarak Isparta’nın ilk ve tek sektörel organizasyonu olan Göller Bölgesi Yayla şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın pandemi sebebiyle verdiğimiz 1 yıllık aradan sonra 16’ncısını açmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tam 16 yıldır büyüyerek yolumuza devam eden fuarımız, istikrarıyla birçok ili geride bırakarak ülkemizin sayılı fuarları arasına girmiştir. Isparta Ticaret Borsası olarak Tarımla Sanayileşen Isparta hedefimiz doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Isparta tarımına ve ürünlerine katma değer sağlamak için büyük gayret sarfediyoruz. Başta yazılı ve görsel basın olmak üzere, sosyal medya, televizyon gibi her türlü mecrada ilimiz ürünlerinin tanıtımını sağlıyoruz.
 ‘ISPARTA GÜLYAĞI’NA
COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDIK”
Isparta’nın tarımsal üretimde geldiği seviyeye markalaşma ve katma değerli üretimde de gelmesi için özel çaba sarfediyoruz. Bu alandaki girişimlere destek oluyoruz. Borsa olarak dünyada 200 milyar dolarlık hacme ulaşan coğrafi işaretli ürün pazarından pay almak için çalışmalarımıza hız verdik. İlimizin sembolü; gülden elde edilen en büyük katma değer olan gülyağına Türk Patent ve Marka Kurumundan ‘’Isparta Gülyağı’’ adı ile coğrafi işaret tescili aldık.
“GÜLYAĞI VE GÜL SUYU GİBİ DEĞERLERİMİZE
SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ”
Hemen ardında da söz verdiğimiz üzere ‘Isparta Gül Suyu’ coğrafi işaret tescilini de geçtiğimiz günlerde alarak ilimize kazandırdık. Bu çalışmalar ürünlerimizin kalitesinin tescil edilmesi ve marka değerinin zarar görmesine engel olunması açısından büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda üreticilere ‘Isparta Gülyağı’ ve ‘Isparta Gül Suyu’ coğrafi işaretlerini kullanarak değerlerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz.
“ISPARTA ELMASI ÇOĞRAFİ TESCİLİ
İÇİN ÇALIŞMALARIMI SÜRÜYOR”
Yine ilimiz ekonomisine en büyük katma değeri sağlayan ‘Isparta Elması’ için yaptığımız tescil başvurusunun da yılsonuna kadar onaylanmasını bekliyoruz. Böylelikle ilimizin en önemli üç ürünün kalitesini ve marka değerini Isparta Ticaret Borsası olarak koruma altına almış olacağız. Ayrıca aldığımız coğrafi işaretleri Avrupa Birliği taşımak için Türk Patent ve Marka Kurumu ile çalışıyoruz” dedi.
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °