Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Başkan Abdülkadir Ersal’dan ilginç çıkış; Dün Derneğe kaydolup bugün; Ne oldu Bizim Ev İşi diyorlar!

Başkan Abdülkadir Ersal’dan ilginç çıkış; Dün Derneğe kaydolup bugün; Ne oldu Bizim Ev İşi diyorlar!

ISPARTA 12.03.2020 14:15:00 0
Başkan Abdülkadir Ersal’dan ilginç çıkış; 
Dün Derneğe kaydolup bugün; 
Ne oldu
Bizim Ev
İşi diyorlar!
Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı ve Genel Merkez Teşkilatlandırma Başkanı Abdülkadir Ersal, bazı emekli vatandaşların derneğe kaydolmasının üzerinden bir gün bile geçmeden kendisini arayıp hesap sorduğunu söyledi.
 
Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı ve Genel Merkez Teşkilatlandırma Başkanı Abdülkadir Ersal, dün akşam Kanal32 Televizyonunda yayınlanan ‘Isparta’da Ne var Ne yok’ programının konuğu oldu ve programda hem dernek çalışmaları hem emeklilere yönelik olarak yapılacak olan toplu konutlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
ERSAL; “DERNEK OLARAK SOSYAL
KONUT PROJESİNİ ORTAYA KOYDUK”
Gazeteci Şakir Aksöz’ün hazırlayıp sunduğu programdaki açıklamalarında hedeflerinin emeklileri tamamını olmasa bile bir kısmını mutlak surette ev sahibi yapmak olduğunu söyledi. Başkan Ersal konuşmasında; “Bilindiği gibi, ilimizde 75 bin emekli var. Bunların 22 bini derneğimize üye. Daha önce, üye sayımız 12 bin civarında idi. Ancak, dernek olarak sosyal konut projesi geliştirmemizin ardından derneğimizin üye sayısı bir anda arttı ve 22 binlere kadar yükselmiş durumda.
“AMACIMIZ, EMEKLİLERİMİZİ
EV SAHİBİ YAPMAKTIR”
Tabi bu sosyal konut projesini dernek olarak bizim yapabileceğimiz veya bizim altından kalkabileceğimiz bir durum değil. Onun için konuyu şehrimizin ileri gelenlerine yani Valimize, Milletvekillerimize götürdüm. Onlar da bu konunun TOKİ vasıtasıyla çözümlenebileceğini söylediler ve bu doğrultuda çalışmalar yapıldı.
“TOKİ’DE KONUT SÜRECİ İŞLİYOR,
BİZ DE TAKİP EDİYORUZ”
Şuana kadar ciddi bir yol da alındı. Geçtiğimiz yıl 300 kişilik ilk TOKİ kur’aları çekildi. Bunun 75’i bizim yani emeklilerimizin kontenjanı durumunda. Bunun yanında gerek Çünür bölgesine gerek eski Gülkent Devlet Hastanesi bölgesine yapılacak TOKİ konutları için de yer teslimleri falan yapıldı ve bu konuda yakında inşaat çalışmalarının başlamasını bekliyoruz.
“BU İŞ ÖYLE 3 – 5 HAFTADA
BİTECEK BİR İŞ DEĞİLDİR”
Ancak, benim burada demek istediğim bir husus var. Şimdi, bize daha önceden üyelik kaydı olmayan bir emekli vatandaşımız konut projemizi duyunca derneğimize geliyor ve kaydını yaptırıyor. Daha daradan bir gün bile geçmeden hemen bana telefon açık ‘Ne oldu bizim konut işi?’ diye sorabiliyor. Bu tabiki yanlış. Çünkü, bu sosyal konut işi öyle 3 – 5 günde, 1 – 2 ayda çözülecek bir durum değil ki. TOKİ vasıtasıyla yapılacağından uzun bir süreç isteyen bir konu. Emekli vatandaşlarımızın bu konuda gelişmeleri takip etmeleri ve sabırlı olmaları gerekmektedir” dedi.
 

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °