Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Basına Yapılan Tasarruf Tedbirlerine; Bir Tepki de İYİ Parti’den

Basına Yapılan Tasarruf Tedbirlerine; Bir Tepki de İYİ Parti’den

ISPARTA 1.07.2021 20:14:00 0
Basına Yapılan Tasarruf Tedbirlerine; 
Bir Tepki de
İYİ Parti’den
İYİ Parti Isparta Merkez İlçe Başkanı Murat Çağrı Yıldız, dün Resmi Gazetede yayınlanan ve basına desteği tamamen yasaklayan Tasarruf Tedbirleri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine sert tepki gösterdi.
 
Basının bir toplumun gözü kulağı olduğunu ve insanların yaşanan olaylardan basın sayesinde haberdar olabildiğini ifade eden İYİ Parti Isparta Merkez İlçe Başkanı Murat Çağrı Yıldız, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “30 Haziran 2021 tarihli Resmî Gazetede Tasarruf Tedbirleri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı.
BAŞKAN YILDIZ; “BASINA TASARRUF TEDBİRİ
UYGULAMAK HAYRETLE KARŞILANMIŞTIR”
Yayınlanan kararname de Basın Yayın organlarına abone olunamayacağı ve günlük gazete alınmayacağı ifade edilmektedir. Kıt kaynaklarla yaşam mücadelesi veren ve halkın haber alma özgürlüğünün yegane vasıtası olan Yerel Gazetelerin de aboneliklerinin iptal edilmesi hayretle karşılanmıştır.
“HALKIN HABER ALMA
ÖZGÜRLÜĞÜ ENGELLENEMEZ”
Bu eylemi, halkın haber alma hakkı önünde en büyük engel olarak görüyoruz.
Tasarruf tedbirleri içerisinde gazete aboneliğinin iptali olması tasarruftan ziyade basını hizaya getirme operasyonu olarak değerlendirilebilir.
Basın böyle tedbirlerle susturulamaz.
“BU KARAR YENİDEN
GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR”
Tasarruf tedbirlerinin gözden geçirilerek yerel basının bu kapsam dışına çıkarılacağı temennimizdir” açıklamasında bulundu.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °