Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Barolara Çeki – Düzen Geliyor; İsteyen Avukat İstediği Baroya Kayıt olabilecek

Barolara Çeki – Düzen Geliyor; İsteyen Avukat İstediği Baroya Kayıt olabilecek

ISPARTA 3.06.2020 17:23:00 0
Barolara Çeki – Düzen Geliyor; 
İsteyen 
Avukat 
İstediği Baroya 
Kayıt olabilecek
Ak Parti, bazı baroların haddini aşan açıklamalar yapması üzerine son günlerde gündeme gelen Avukatlık Kanunu’nda düzenleme yapmak için çalışmalara başladı. Söz konusu düzenleme, barolara kayıt zorunluluğunu kaldırıyor ve üye sayısı belli bir rakamın üzerindeki illerde baro sayısının birden fazla olmasının önünü açıyor. Buna göre, isteyen avukat istediği baroya kayıt yaptırabilecek.
 
Bilindiği gibi, geçtiğimiz Nisan ayında Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı hedef alması başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti olmak üzere bir çok kurum ve kuruluştan tepki görmüştü. Hatta, Ankara Barosu'nun bu skandal açıklaması sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek soruşturma başlatmıştı.
AK PARTİ ÇALIŞMALARA BAŞLADI
Bu olayın üzerine Ak Parti, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nda değişiklik yapmak için harekete geçti ve çalışmalara başladı. Bu konuda yapılması düşünülen düzenleme ile Baroya kayıt zorunluluğunun kaldırılmasından, üye sayısına göre illerdeki baro sayısının artırılmasına kadar bir dizi değişiklik öngörülüyor.
İLLERDE BİRDEN FAZLA
BARO OLABİLECEK
Bu değişikliklerden birisi de illerdeki baro sayılarının artırılması. Bu konuda iki teklifin olduğu belirtildi. Üye sayısı binden fazla olan baroların bulunduğu illerde baro sayısı artırılabilecek. Bu üye sayısı bazı kaynaklarca 2 binden fazla üyesi olan baroların bulunduğu iller olarak da vurgulanıyor.
İSTEYEN İSTEDİĞİ
BAROYA ÜYE OLABİLECEK
Bu doğrultuda, Avukatlar artık illerinde bulunan sadece bir baroyu üye olmak zorunda kalmayacaklar. Barolara üye olma zorunluluğu kaldırılması durumunda ya hiçbir baroya üye olmayacaklar ya da illerindeki istediği baroya üye olabilecekler. Bu konudaki tercih, Avukatın kendinde olacak.
 
 

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °