Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Barla’ya 6 Milyon TL ek ödenek

İnanç turizmi açısından büyük önem taşıyan Barla’nın kentsel tasarımı görücüye çıkarken, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleriyle 6 milyon liralık ek bütçe da

ISPARTA 17.10.2016 05:41:00 0
Barla’ya 6 Milyon TL ek ödenek
İnanç turizmi açısından büyük önem taşıyan Barla’nın kentsel tasarımı görücüye çıktı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleriyle Barla’ya geçtiğimiz hafta 6 milyon liralık ek bütçe daha ayrıldı.
İl Genel Meclisi Ekim ayı birleşiminde Barla Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında toplam 5 bin 323 bin m2’lik 1/5000 nazım ve 1/1000 ölçekli ilave revizyon imar planı görüşülerek karara bağlandı. Bu bağlamda yeni Barla’nın kentsel tasarımı oluşmaya başladı. Barla’da yapılacak olan yenilikler hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Ali Bolat, Barla’da yerleşim yerleri, konaklamalar, işyerleri ve inanç turizmin gelişmesi için çalışmaların başlayacağını dile getirdi. Bolat, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleriyle Barla’ya geçtiğimiz hafta 6 milyon liralık ek bütçe daha ayrıldığını bildirdi.
BARLA’NIN YENİDEN GELİŞTİRİLMESİ ADINA HER TÜRLÜ ÇALIŞMALARA BAŞLADIK
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Geçtiğimiz Ekim ayı toplantılarında Barla’nın gelişimiyle ilgili Barla Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında toplam 523 bin m2’lik 1/5000 nazım ve 1/1000 ölçekli ilave revizyon imar planı görüşülerek karara bağlandı. Bu kapsamda Barla’nın yeniden kentsel tasarımı noktasında inanç turizmin gelişmesi anlamında yeni yerleşim alanları, günübirlik tesisler, turizm tesisleri, konaklama alanları, müze, yeni rekreasyon alanları, kültür merkezi konusunda çalışmalarımız olacak. Bunlarla ilgili meclis kararını vermiştir. İvedi bir şekilde Barla’nın yeniden geliştirilmesi adına her türlü çalışmalara başladık.
SAYIN BİLGİÇ VE YÜCE’YE TEŞEKKÜR EDERİZ
Geçtiğimiz Salı günü Ankara ziyaretimiz oldu. Çarşamba günü de Sayın Başbakanımızla il başkanları toplantısına katılmıştık. Orada Barla için yeni bir müjde daha aldık. Barla’ya 6 milyon lira daha ek bütçe çıktı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Sayın Süreyya Sadi Bilgiç bu müjdeyi bize verdi. Sayın Kalkınma Bakanımız ve Kültür Bakanımızla görüşülerek bu ödeneğin Isparta’ya aktarılması noktasında son neticeye varıldı. Sayın Süreyya Sadi Bilgiç beye yapmış olduğu destekler için teşekkürlerimi arz ediyorum. İnanç turizmi kapsamında Sayın Milletvekilimiz Said Yüce beye de yapmış olduğu çalışmalar noktasında teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisi hem Barla Platformu Başkanı olması sebebiyle hem Barla’ya ayrı bir önem vermesi sebebiyle kendisine ayrıca teşekkürlerimizi iletiyoruz.
100-150 BİN ZİYARETÇİYİ YAKALAMAK İSTİYORUZ
Barla’nın geliştiğini ifade eden Bolat, “Barla kabuğunu değiştiriyor. Barla’yı hafta sonları yaklaşık 7-8 bin aile ziyaret ediyor. Bizim yapacağımız yeni çalışmaların ardından çehresi değiştikten sonra hafta sonları inşallah 100-150 bin ziyaretçiyi yakalamak istiyoruz. Barla ile ilgili temennimiz ve gayemiz budur.”
ASKIYA ÇIKTI
Öte yandan Barla Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında toplam 5 bin 323 bin m2’lik 1/5000 nazım ve 1/1000 ölçekli ilave revizyon imar planı Barla Köyü Muhtarlığı’nda 30 gün süreyle askıya çıktı. 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °