Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Barla imar krizinin altından AK Partili eski başkan çıktı!

Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle başlatılan Barla Eylem Planı kapsamında hazırlanan İmar Revizyon Planı'na bu kadar çok itiraz olmasının altından rant kaygısı çıktı. Eski Başkan, AK Parti Eğirdir İl Gen

ISPARTA 25.06.2016 05:49:00 0
Barla imar krizinin altından AK Partili eski başkan çıktı!
İlk kez Akdeniz'in gündeme getirdiği 'Barla'da imar Kaosu' haberiyle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Barla'yı inanç turizmi alanında dünyaya açmak ve turizm ekonomisinin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan eylem planı kapsamında İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan İmar Revizyon Planı'na bu kadar çok itirazın yapılmasının altından AK Partili bir isim çıktı. Eski Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Sert'in köy halkını organize ettiği ve askı sürecinde plana itiraz yapması yönünde telkinlerde bulunduğu öğrenildi. Sert'in bu çalışması sonrasında İmar Revizyon Planı'na yapılan itirazın 301 gibi dikkat çeken sayıya ulaştığı belirtiliyor.
            Eski Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Sert'in İl Özel İdaresi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne hazırlanacak planlar ve mekansal tespitlerle ilgili telkinde ve baskıda bulunduğu da edinilen bilgiler arasında. İl Genel Meclisi Üyesi'nin özellikle Barla'da turizm faaliyetinin artması hedefi doğrultusunda oluşturulması planlanan ticari sahalar ve otopark alanlarının yeri konusunda bazı istekleri olduğu ancak planlamada bu taleplerin yerine getirilmediği iddia edildi.  İl Genel Meclisi Üyesi'nin bu konuda Köy Muhtarlığı ile ters düştüğü edinilen bilgiler arasında. Eski Başkanın seçim kaybettiği muhtara karşı ve bu işle yakından ilgilenen Milletvekili Said Yüce'ye karşı siyasi hesaplaşma arzusunda olduğu da kulislerde konuşuluyor. Mehmet Sert'in 'benden habersiz hiçbir şey olamaz. İş ve işlemler ile ihalelerde benim haberim olacak' diye çevresine konuştuğu belirtiliyor. Sert'in kendi istekleri dışında yapılan planlamaya yönelik köyde halkı organize ettiği ve itirazda bulunmaları yönünde yanlış  bilgilendirmede bulunması üzerine hazırlanan İmar Revizyon Planı'nın itiraz yağmuruna tutulduğu konuşuluyor. Sert'in itirazı kabul olmayan kişileri de mahkemeye başvurmaları konusunda yönlendirme yaptığı edinilen bilgiler arasında.
            Askı sürecinde 301 konuda itiraz alan ve İl Genel Meclisi'nde yeniden görüşülen Barla Revizyon İmar Planı, kabul edilen itirazlar doğrultusunda tekrar değerlendirilecek. Müellif firma tarafından eksiklikleri giderilecek olan plan, yeniden İl Genel Meclisi'nin onayına sunulacak. 

Kaynak: Akdeniz Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °