Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

BAL’de Yeni Sezon Statüsü Açıklandı

BAL’de Yeni Sezon Statüsü Açıklandı

SPOR 14.10.2023 23:56:00 0
BAL’de Yeni Sezon  Statüsü Açıklandı

BAL statüsü önceki gün ilan edildi. Isparta’nın bu sezon Keçiborlu Belediyespor olmak üzere bu ligde 1 temsilcisi olacak. 

 BİR OLASILIKTA BARAJ

MAÇI OYNANACAK

Bölgesel Amatör Lig’de yeni sezonun statünü ilan edildi. 169 takımın 12 grupta yer alacağı ligde şampiyon takımlar doğrudan 3.Lig’e çıkarken, son 2’de kalanlar ise yerel lige düşecek. Normal kontenjanı 2 olan Isparta bu sezon 1 takımla temsil ediliyor. Gelecek sezon sayının 2’ye yükselmesi bekleniyor. 

Temsilcimiz tek grupta olduğu için en fazla bir takımımızın 3.Lig’e çıkma hakkı bulunuyor. Eğer 3.Lig’e bir takımımız çıkar, diğer 1 takım son 2’de kalmazsa, sezon sonunda oluşan puan durumunda en alt sırada olan Isparta takımı doğrudan küme düşecek. Belirlenen statü doğrultusunda sadece bir takımın 3.Lig’e çıkması ve bir takımın son 2’de kalması durumunda baraj maçı var. Diğer tüm olasılıklarda yerel ligden doğrudan 2 takım BAL’a çıkacak.

Yerel lig sıralamasından 2 takım BAL’a yükselir. Beş takımın hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez, birisi küme düşerse, Diğer 4 takım arasında sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan iki takım doğrudan yerel lige düşer. Üst sırada yer alan 2 takım BAL’da kalır. Yerel lig sıralamasında 2 takım BAL’a yükselir. Beş takımın hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez, iki takım küme düşerse, Diğer üç takım arasında sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan bir takım yerel lige düşer. Diğer 2 takım BAL’da kalır. Yerel lig sıralamasında 2 takım BAL’a yükselir.


Anahtar Kelimeler: Sezon Statüsü Açıklandı
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °