Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

BAL Ligi Kulüplerinden Ortak Açıklama; Keçiborlu Belediyespor…

BAL Ligi Kulüplerinden Ortak Açıklama; Keçiborlu Belediyespor…

SPOR 9.07.2023 21:29:00 0
BAL Ligi Kulüplerinden Ortak Açıklama;  Keçiborlu Belediyespor…

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden ve Isparta’yı BAL’da temsil eden Keçiborlu Belediyespor’un da içinde bulunduğu kulüpler tarafından açıklanan ve medya platformlarında eş zamanlı olarak paylaşılması istenen ortak metinde; Federasyonun mevcut statüyü değiştirmesi istendi.

Ortak metni açıklayan kulüp yönetimleri, bu yolla seslerini duyurmak isterken Akşehir Spor Kulübü Yönetim Kurulu’nca açıklanan metinde, şu ifadelere yer verildi:

“Türk futbolunun kanayan yarası Bölgesel Amatör Lig, dünyanın hiçbir yerinde olmayan statü ve belirsizliğiyle her geçen gün değer kaybetmektedir. Bu ligdeki belirsizlikler hem kulüpleri hem de futbolcuları mağdur etmektedir. Maliyeti bu kadar yüksek olan ligimiz maalesef profesyonel ligler ile amatör ligler arasında kalmış, paydaşların hakları ve sıkıntıları artarak çoğalmakta olan bir durumdadır. Ekonomik olarak tüm yük neredeyse kulüpler üzerine bırakılmıştır. Birçok il ve ilçe takımları bu lige ciddi paralar harcayarak girmektedir. Fakat bu kadar yatırım yaptıktan sonra yarış dışında kalan il veya ilçe takımlarımız ligi 2. Olarak bitirseler bile statü gereği küme düşme gerçeği ile karşı karşıya kalmaktadır. Bunun akabinde o il ve ilçede spor yatırımları ciddi şekilde etkilenmekte, durma noktasına gelmektedir.

Bu akla ve mantığa uymayan statü acilen gözden geçirilmesi, ligimizin markasını artıracak ve heyecanını sürdürülebilir hale getirecek (kulüplerin yükünü hafifletecek) projelerin ortaya konulması elzemdir. Şampiyon olan takımın direkt üst lige çıktığı, en azından 2. ve 3.’lerin play-off oynayabileceği bir düzenleme yapılabilir.

Sezon başında düşme ve çıkma kriterlerinin net olarak karara bağlandığı bir sistem oluşturulmasının sağlıklı olacağı görüşündeyiz. Ligin başlama takviminin en az 90 gün önceden belirlenmesi, kulüp ve antrenörlerin programlarını yapmaları açısından önemli detaylardan biridir. Bu belirsizlikler sakatlık riskini oluşturduğu gibi kulüp maliyetlerini de artırmaktadır. Tüm paydaşların görüşlerinin alınarak bir sistem oluşturulmasının, Türk futbolunun sürdürülebilir olmasına katkı sağlayacağı kanaatindeyiz.”

 

 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °