Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Bakanlık Firmaları Tek Tek Açıkladı: Gıda Sahtekarları Açıklandı: Listede Isparta Var Mı?

Bakanlık Firmaları Tek Tek Açıkladı: Gıda Sahtekarları Açıklandı: Listede Isparta Var Mı?

ISPARTA 13.06.2020 10:43:00 0
Bakanlık Firmaları Tek Tek Açıkladı: 
Gıda Sahtekarları Açıklandı:  
Listede 
Isparta 
Var Mı?
Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 yılına ait 4. tağşiş listesini yayınladı. 69 firmaya ait 136 üründe sahtecilik yapan firmaları tek tek açıkladı. Peki, Bakanlığın internet sitesinden yayınlanan listede Isparta firması var mı?
 
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, taklit ve tağşişin affının olmayacağını, gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin titizlikle yürütüldüğünü söyledi.
Pakdemirli, “Bu bağlamda taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 69 firmaya ait 136 parti ürünü Bakanlığımız internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunduk. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1.551 firmaya ait 3.492 parti ürün kamuoyuna, tüketicilerin bilgisine açıklanmış oldu” dedi.
 Bakan Pakdemirli'nin duyurduğu taklit tağşiş listesine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

https://www.tarimorman.gov.tr/GKGM/Lists/Duyuru/Attachments/403/Kamuoyu_Duyurusu.pdf

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °