Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Bakanlık Açıkladı! Temaslı ya da Kronik Hasta Olan Öğrenciler; Mazeretli Sayılacaklar

Bakanlık Açıkladı! Temaslı ya da Kronik Hasta Olan Öğrenciler; Mazeretli Sayılacaklar

ISPARTA 9.09.2021 06:16:00 0
Bakanlık Açıkladı! 
Temaslı ya da Kronik Hasta Olan Öğrenciler; 
Mazeretli 
Sayılacaklar
6 Eylül Pazartesi günü başlayan yüz yüze eğitimin 3'üncü gününde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önemli bir karar daha aldı. Temaslı olan ya da kronik rahatsızlığı bulunan öğrenciler yüz yüze eğitimde mazeretli sayılacak.
 
Öğrencilerin mazeretli sayılabilmesi için ilgili belgeleri e-Nabız Sistemi'nden alarak okul müdürlüklerine bildirmeleri gerekiyor.
SINAVLAR YÜZ YÜZE
Kronik hastalığı olan öğrencilerin sınavları okul ortamında yüz yüze Kovid-19 salgını kapsamında gerekli tedbirler alınarak tamamlanacak. Kovid-19 testi pozitif olan veya temaslı durumda olan öğrencilerin sınavları ise karantina bitiminde okul müdürlüklerince belirlenen tarihlerde kayıtlı bulundukları okullarda yapılacak.
DEVAMSIZ YAZILMAYACAK
Kovid-19 hastası ya da temaslısı olduğu için tedavi ya da karantina sürecinde olan öğrenciler ile kronik rahatsızlığını belgelendiren öğrenciler okula devam edemedikleri günlerde devamsız sayılmayacak.
EBA TV'DEN
DERSLERE KATILACAKLAR
Öğrencilerin okula devam edemedikleri günlerde işlenen derslere yönelik ilgili öğretmenler tarafından gerekli rehberlik yapılacak, öğrencilerin EBA içeriklerini takip etmeleri sağlanacak. Bu öğrencilerden Kovid-19 hastası ya da temaslısı olduğu için tedavi ya da karantina sürecinde öğretmenlerce uzaktan canlı ders yapılacak.
 
 
 

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °