Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

'Bahçeli'den ders almış birisiyim'

'Bahçeli'den ders almış birisiyim'

ISPARTA 18.08.2016 14:16:00 0
Eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, savunmasında milliyetçiliği benimsemiş bir ülkücü olduğunu belirtti
FETÖ'den tutuklu İbicioğlu'nun yardımcımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, dünkü duruşmada ifade verdi. Örgüt üyeliğini kabul etmeyen Akyıldız, 'hiç toplantılara katıldınız mı?' sorusuna 'bu toplantılara katılmayı şerefsizlik olarak gördüğüm için hiçbir toplantılarına katılmadım" diye cevap verdi. İşte Akyıldız'ın ifadesi:
"Hayatında her zaman milliyetçiliği benimsemiş bir ülkücüyüm ve 78 kuşağıyım. Amcam Yusuf Akyıldız’da Milli Nizam Partisi kurucusudur ve sol örgütler tarafından şehit edilmiştir ve Devlet Bahçeli’den ders almış birisiyim. 15 Temmuz darbe girişiminde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tutumunu herkes gördü. Ben Bahçeli’nin izinde giden birisi olarak nasıl böyle bir yapının izinde bulunabilirim.
BENİM CEMAATLE
ALAKAM YOK
Benim cemaat ve tarikatlarla hiçbir ilgim, alakam yoktur. 17/25 Aralık öncesi tutumum putperest olarak bakmaktı, sonrasında da aynıdır. Posmodern sapık olan mehdileri ile ülkeyi ele geçirmek isteyen örgüte, benim gibi Türk milliyetçisi ülkücünün üyeliği olamaz. Ben resmi hiyerarşi harici bir hiyeraşiyi hiçbir zaman kabul etmedim. Bu insanların hiçbiri ile telefon irtibatım yoktur. İddianamede geçen Bedri Ayhan ile sadece bir kere eski Rektör Hasan İbicioğlu’nun yanında görüştüm. Bu görüşmemim haricinde ne Bedri Ayhan, ne de adı geçen şahıslarla telefon veya yüz yüze görüşmem olmamıştır."
Prof. Dr. Akyıldız, muhkame başkanının 'toplantılara katıldınız mı' sorusuna "FETÖ’nün toplantılarına katılmayı şerefsizlik olarak gördüğüm için hiçbir toplantılarına katılmadım. Ülkemizde gün geçtikçe şizofren sayısı artmaktadır ve bu şizofrenler bizlere çeşitli iftiralar atmaktalar.
Cemaate o kadar söven birisi olmama rağmen ‘nasıl rektör yardımcısı oldu’ diye sürekli dedikodumu yapmışlardır. Bu sebeple de yüce mahkemenizden beraatimi talep ediyorum" diye cevap verdi.
Şüpheli dönemin Teknokent Genel Koordinatörü İrfan Ateşoğlu da şöyle dedi: "FETÖ üyesi olmak ve görevi kötüye kullanmak suçlaması ile 4 aydır tutuklu bulunuyorum. Ama ben Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) arasında imzalanan işbirliği protokolünün imzalanmasında en büyük emeği bulunan kişi benim. Bu imzalanan protokol ile, kalkınma ajansları ve bakanlıklardan teşvik almak isteyen işadamlarına projelerini hazırlamada ücretsiz destek veriliyordu. Bu sayede Isparta ekonomisi kalkınmış olacak ve Isparta daha kaliteli bir şehir olacaktı. Bizim planlarımız ülkemiz için faydalı işler yapmaktı ve bunu da başardığımızı düşünüyorum. FETÖ ile ilgili hiçbir yardımım bulunmadı ve toplantılarının hiçbirisine de katılmadım."

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °