Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Bağımsız Milletvekili Adayı Aydemir; SEÇİM BÜROSU AÇTI

Bağımsız Milletvekili Adayı Aydemir; SEÇİM BÜROSU AÇTI

ISPARTA 25.04.2023 15:05:00 0
Bağımsız Milletvekili Adayı Aydemir;   SEÇİM BÜROSU AÇTI

Etkili seçim çalışmalarıyla dikkati çeken Isparta Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir, açılışta yaptığı konuşmada projelerine ilişkin bilgiler verdi. Aydemir, projelerini hayata geçirebilmek için siyasi etikete ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bu nedenle sizlerden destek istiyorum, beni Meclise gönderirseniz bu projelere destek almak  için Cumhurbaşkanının kapısını çalacağım" dedi.

Isparta Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gece gündüz demeden seçim çalışmalarını yürüten Aydemir, eski Müftülük binası karşısında seçim bürosu açtı. Davullu-Zurnalı seçim bürosu açılışına çok kalabalık bir vatandaş topluluğu katılırken, ikramların da yapıldığı seçim bürosunun açılışında konuşan Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir, önce neden aday olduğunun sebeplerini açıkladı. Aydemir, konuşmasında şöyle dedi:

“Öncelikle hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Biliyorsunuz  daha önceden Bağımsız olarak Milletvekili adaylığımızı açıklamıştık, bugün de seçim büromuzun açılışını yapıyoruz. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bağımsız aday oluşumun sebebi siyasi partilerin milletvekili tesbitindeki antidemokratik uygulamalarına tepki olarak bağımsız aday olmaya karar verdik, çünkü vatandaşların istediği hiçbir aday listelerde yer almadı.  Biz Milletvekili olarak Ankara’ya gittiğimizde kazanan Cumhurbaşkanı arasında köprü olacağız. Bağımsız  aday oluşumuzun diğer  sebepleri arasında ise Yeşil Isparta Projemizi hayata geçirmek var. Enerjide, sanayide, tarımda yani kısacası tüm sektörlerde yeşil enerjiye geçeceğiz. İl Merkezinde kooperatifler,  köylerde de Köylere hizmet götürme birlikleri çatısı altında  kuracağımız güneş ve rüzgar enerji santrallerine vatandaşlarımız  ortak olacak.  Evsel elektrik üreteceğiz, vatandaşlar yüklü miktarda elektrik faturası ödemekten kurtulacak. Biz bunu yapmazsak gelecekte yabancılar yapacak. Ben 2000’li yıllarda Ankara bürokrasisinde elimizde dosya ile gezerken, rüzgar atağa geçecek, 2030 yılına kadar 30 milyar dolarlık rüzgar tribünü yapmamız lazım, bu paranın dışarı gitmemesi lazım diye konuşuluyordu o zamanlar. Şimdi rüzgar ve güneş revaçta. Biz hem  ülkemiz hem de Isparta olarak güneş santralleri olarak çok verimli bir coğrafyaya sahibiz. Rüzgar tribünleri kurulabilecek alanlarımız ve potansiyelimiz mevcut. Ülkemizde 100 bin megavata varabilecek rakamlar var,  Isparta’da Devletin dediği rakamlara göre 1500 megavat, bizim ölçümlerimize ve hesaplarımıza göre çünkü biz alanı tarıyoruz bu rakam 2500 megavatı bulacak. İşte bu nedenle bu projeyi haya geçirmemiz gerekiyor” dedi. 

BUNLARI YAPABİLMEMİZ İÇİN

SİYASİ ETİKETE İHTİYAÇ VAR   

Aydemir, seçim bürosunun açılışına katılanlara “Gelin bu santralleri ortak olarak yapalım” dedi. Aydemir, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Elektriksiz bir hayat düşünülemez. Bunları yapabilmemiz için siyasi etikete ihtiyacımız var. Ben bu işin içindeyim. Benim  2 santralim var, 6 proje yaptım.

EĞİRDİR GÖLÜ KURTARILMAYI BEKLİYOR

Bizim büyük projelerimizden birisi de Eğirdir Gölüyle ilgili. Maalesef bu gölümüzde buharlaşmadan dolayı yılda 600 milyon m3 su kaybı var, biz bunu gölün üstüne güneş paneli sistemi kurarak buharlaşmayı önleyeceğiz, gölde su bolluğu yaşanacak. Aynı zamanda önemli ölçüde elektrik enerjisi üreteceğiz. Mermercilik sektörüyle de önemli çalışmalar yapacağız.

SORUNLARA BAKIŞ

AÇISINI DEĞİŞTİRECEĞİZ

Biz sorunlara bakış açısını değiştireceğiz. Bunlara karşı çıkanlar muhakkak olacaktır ama biz bunları aşarız. Biz kim Cumhurbaşkanı seçilirse onunla çalışırız. Sizden Ankara’ya gitmek için destek istiyorum. Beni seçtiğiniz takdirde Cumhurbaşkanı kim seçilirse seçilsin o kişiden Yeşil Isparta projemize destek isteyeceğim, çünkü ben kendim için değil Isparta için bunu isteyeceğim. Biz her zaman Cumhurbaşkanının yanında olacağız. Seçim çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz, mahalle ve köy gezilerimizi gece gündüz sürdüreceğiz. Televizyon programlarında da projelerimizi anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

SEÇİM BÜROSU 

DUALARLA AÇILDI

Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir’in konuşmasından sonra yapılan duanın ardından hayırlı olması dilekleriyle seçim bürosunun açılışı yapıldı. Açılış sonrası vatandaşlar Aydemir’e seçim bürosunun hayırlı olması dileğinde bulundular. 

 

 

 


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °