Bugün, 30 Mayıs 2024 Perşembe

Baba’nın Kızları’na Kooperatifçilik Eğitimi

Baba’nın Kızları’na Kooperatifçilik Eğitimi

ISPARTA 5.11.2019 14:32:00 0
Baba’nın 
Kızları’na
Kooperatifçilik 
Eğitimi
Tarım İl Müdürlüğü, İslamköy’de ‘Babanın Kızları’ markası ile ün yapan üretici ve girişimci kadınlara kooperatifçilik eğitimi verdi.
 
Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu bilgi verildi: “Cumhurbaşkanlığı Birinci 100 günlük İcraat Programı kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı arasında, 30 Ekim 2018 tarihinde "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü" imzalanarak üç Bakanlığın İl Müdürlükleri düzeyinde çalışmalara başlanmıştır.
Protokol kapsamında İlimiz Atabey İlçesi İslamköy Köyünde kurulması planlanan S.S. Tarımsal Kalkınma Kooperatif için İslamköy'deki girişimci kadınlara yönelik olarak, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Atabey Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde "Muhasebe ve Finansman Kooperatifçilik Geliştirme Kursu" düzenlenmektedir. Atabey İlçesi islamköy Köyü Hacı Yahya Demirel Yatılı Bölge Ortaokulu'nda düzenlenen kurs, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Kobuk ile Mühendis Murat Çankaya tarafından verilmekte olup, 5 iş günü sürecek kurs dahilinde, Kooperatifçiliğin amacı, ilkeleri ve değerleri, işleyişi yönetim ve denetim kurulunun görev ve sorumlulukları, kooperatifin hukuki defterlerinin tutulması ve muhasebesi konularında eğitim verilmektedir.
15 girişimcinin katılmakta olduğu kursla, İlimizde aktif, şeffaf yönetim anlayışına sahip ve katma değer kazandıracak kadınlar kooperatifi kazandırılması amaçlanmaktadır.
Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ana sözleşme ve yapabilecekleri faaliyetler yanında, mevzuatlarla ilgili bilgi verilip kurulması planlanan kooperatifin ayaklarının yere sağlam basmasıdır”

Perşembe 20.5 ° / 10.7 °
Cuma 22.9 ° / 10.8 °
Cumartesi 25.8 ° / 13.3 °