Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

BABA ADAMDI

BABA ADAMDI

ISPARTA 18.10.2021 06:32:00 0
BABA ADAMDI
Ispartanın yetiştirdiği önemli isimlerden IYAŞ yönetim kurulu başkanı Erol Büyükleblebiyi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Merhum Erol Büyükleblebi ile tanışmamız çok uzun yıllara dayanıyor.
 
Halı sarayı altındaki işyerinde nerede ise hergün ziyaret eder, çayını içer ve keyifli sohbetimizi yapardık. Kendisi futbol, bir o kadarda Ispartaspor aşığı idi. Uzun yıllar Ispartasporda yöneticilik ve kulup başkanlığı yapmış, bu süre içerisinde takımı hedefe taşımıştır. İmkansızlıklar içerisinde görev yaptığı Ispartasporda bana göre başarısının en büyük sırrı, insanların fikirlerine değer vermesi ve o insanları dinlemesi idi.... Futbol sevgisi daha sonra içinde yer aldığı oluşumun faaliyete geçmesi ilede devam etmiştir. 1996 yıllarında kurulan IYAŞ’da Belediye kontenjanından girdiği yönetim kurulu üyeliği sırasında IYAŞ sporu kurarak futbola olan ilgisini devam ettirmiş, genç futbolcuların yetişmesine öncülük etmiştir.
 
Erol Büyükleblebinin geçmişteki halıcılık başta olmak üzere diğer ticari faaliyetlerinin yanısıra, birde siyasi yönü vardı. Bir dönem Mehmet Aybatılı’nın Belediye Başkanlığı döneminde Meclis üyeliği yapmış, merhum Süleyman Demirel hayranı bir insandı. Kenan, Muhammet ve Gökhan tanıdığımız, hasbıhal ettiğimiz kardeşlerimizde babalarına layık birer birey olarak Isparta’nın ticaretinde, siyasetinde, gelişmesinde söz sahibi olmuştur. Her üçüde ticari hayatlarını devam ettiren, üreten başarılı iş insanları olarak Isparta ekonomisine katma değer katan, toplum tarafından sevilen kişilerdir. En küçük oğlu Gökhan mahallesinin sevilen muhtarı olarak birkez daha seçildiği bu görevde daha büyük bir sorumluluk alarak Isparta Muhtarlar Derneği Başkanlığı görevini üstlenmiştir.
 
Genç yaşında kendisine tevdi edilen bu görevi başarı ile götüren Gökhan’ın da büyük bir futbolcu olması için hayal kuran merhum Erol abimiz, Ispartaspor, Sidespor ve amatör takımlarda futbol oynayan oğlu Gökhan’ı belki büyük kuluplerde futbol oynayan birisi olarak göremesede onunla hep gurur duymuştur. Kenan, Muhammet ve Gökhan kardeşlerimiz başta olmak üzere Büyükleblebi ailesine, akrabalarına, IYAŞ yönetim kurulu ve ortaklarına, Tüm IYAŞ çalışanlarına ve Isparta halkına sabır ve başsağlığı diliyorum. Covid 19 virüsü dünyayı kasıp kavururken bugüne kadar birçok sevdiğimizi bizlerden koparıp aldı. Daha düne kadar dört gözle beklediğimiz aşıya bugün karşı çıkıp virüsle mücadelede gücümüzü azaltanlar kadar, yalanv e yanlış sosyal medya haberleri ile aşı karşıtı olanların biran evvel aşı olması ile bu virüsü yeneceğimizi ve artık sevdiklerimizi kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum.
 
Merhum Erol büyükleblebininde aşı olmamasının gerekçesini bilmiyorum ama özellikle ileri yaşta insanların en az iki doz aşı ile hayata tutunmaları gerçeğini artık gözardı etmememiz gerektiğine inanıyorum. Lafı daha fazla uzatmak istemiyorum. Bugüne kadar Ispartaya hizmet etmiş, iz bırakmış ve vefat etmiş değerli şahsiyetlerin arkasından kaleme aldığım duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşırken, merhum Erol abimizle yıllara dayanan dostdluğumuzun bir anısı olarak ona olan vefa borcumu son yazımla yerine getrmek istedim. Birkez daha merhuma Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Üzüntümüz büyük. Ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum

Anahtar Kelimeler: adamd baba
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °