Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Azmin zaferi şampiyonluk oldu

Isparta'da yaşayan ve doğuştan iki bacağı olmayan 13 yaşındaki Ümit Kayadaş, Sakarya’da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda 4 dalda birinci oldu. Kayadaş, kendisi gibi olanlara seslenerek, mutlaka evden çıkmal

SPOR 8.08.2016 07:10:00 0
Azmin zaferi şampiyonluk oldu
Ümit Kayadaş daha 13 yaşında. Doğuştan 2 bacağı yok. Ancak bu durum küçük Ümit’i hayattan hiç soyutlaştırmadı. Daha 6 ay önce başladığı yüzme sporundaki bu azmi kendisine büyük bir başarı kazandırdı. Küçük Ümit Sakarya’da yapılan Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda 4 dalda birinci olarak Isparta’ya döndü. Ümit Kayadaş, çalışmalarının sonucunda aldığı bu başarıyı anlattı.
KAYADAŞ: HEDEFİM TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLMAKTI
Kayadaş, “Yüzmeye başlayalı 6-7 ay kadar oldu. Geçen hafta Sakarya’ya gitmiştik orada Türkiye birincisi oldum. Ondan önce de Alanya’da Türkiye 6.sı olmuştum. Hedefim zaten Türkiye birinci olmaktı. Ondan sonraki hedefim de Avrupa ve Dünya Şampiyonu olmak. Şimdi Rio’ya hazırlık yapacağız. İbrahim hocam da bana büyük destek veriyor. Ona da çok teşekkür ederim. Çalışmalarımız şuan devam ediyor.
4 DALDA BİRİNCİLİK
Sakarya’da açıkçası korkuyordum. Onları yenince korkum geçti. İbrahim hocam bana yenersin diye sürekli destek verdi. O sayede korkularımı yendim. 50 metre serbestte birinci oldum, 100 metre serbestte birinci oldum. 50 metre sırtüstü ve 50 metre kelebekte de birinci oldum. Türkiye birincisi olarak Isparta’ya geldim.”
EVDEN ÇIKMAMAZLIK YAPMASINLAR
Kendisi gibi engelli olan arkadaşlarına da çağrıda bulunan Kayadaş, “Benim gibi olan arkadaşlarıma tavsiyem evden hiç çıkmamazlık yapmasınlar. Ben evden çıkmamazlık yapıyordum. Aileme karşı geliyordum. Yüzmeye başladım. Hayatım çok fazla değişti. Şimdi istediğim gibi dışarıda geziyorum. Ailemle eğleniyorum. Arkadaşlarım hiç yoktu evden çıkmadığım için. Evden çıktım, spora başladım, arkadaşlarım ve çevrem oldu. Önceden arkadaşlarımla konuşmazdım, okula gitmek istemezdim. Şimdi okula gitmek istiyorum. Okuldaki arkadaşlarımı özlüyorum” şeklinde konuştu.
KAÇ: AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYORUZ
Ümit Kayadaş’ın hocası İbrahim Kaç da ileriki zamanlarda yapılacak şampiyonalara iyi bir şekilde hazırlanacaklarını söyledi. Kaç, “Sakarya ilinde yapılan bedelsel engelliler Türkiye yüzme şampiyonasında Ümit, 50 metre serbest, 100 metre serbest, 50 metre sırt ve 50 metre kelebekte 6 madalya alarak Türkiye şampiyonu oldu. Bu doğrultuda sporcumuz ve kendi açımızdan çok mutlu oldum. Hem sporcumuz hem bizim hem Isparta hem de ailesi açısından çok gurur verici bir olay. Yaz spor okullarından dolayı bu aralar tempomuzu biraz düşürdük. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni hedeflerimiz var. Avrupa ve Dünya şampiyonasına hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °