Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Aynı Anda 4 Ayrı Yerden Yaktılar! Sütçüler Çandır’da Orman Yangını; Alevler Yerleşim Yerlerine Kadar Ulaştı!

Aynı Anda 4 Ayrı Yerden Yaktılar! Sütçüler Çandır’da Orman Yangını; Alevler Yerleşim Yerlerine Kadar Ulaştı!

ISPARTA 2.08.2021 12:08:00 0
Aynı Anda 
4 Ayrı Yerden Yaktılar! 
Sütçüler Çandır’da Orman Yangını; 
Alevler 
Yerleşim Yerlerine
Kadar Ulaştı!
Sütçüler'e bağlı Çandır Yazılı Kanyon Mevkii'nde bugün saat 11.30 sularında orman yangını meydana geldi. Olay yerine ekipler sevk edildi. Çalışmalar tüm hızıyla sürerken yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ancak, bölgeden alevlerin yerleşim birimlerine kadar ulaştığı haberleri geliyor.
 
Tüm Türkiye’de bir haftadır yaşanan orman yangınları Isparta’da da yaşanmaya başlandı. Terör örgütünün yaktığı ormanlara Sütçüler'e bağlı Çandır Yazılı Kanyon Mevkii'nde çıkan yangın da eklendi. Çandır Köyü Yazılı Kanyon Tabiat Parkı mevkiindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere müdahale için bölgeye ekipler sevk edildi. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
EKİPLER, VATANDAŞLAR, ASKERLER
YANGINI SÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYOR
Bugün saat 11.30 sularında dört ayrı yerden yakılan ormandaki yangını vatandaşların görmesi ve haber vermesi üzerine olay yerinde itfaiye ve afad ekipleri sevk edildi. Yangın henüz kontrol altına alınamadı.
BAKAN PAKDEMİRLİ; “1 UÇAK, 15 ARAZÖZ, 200'ÜN ÜZERİNDE PERSONEL YANGINI SÖNDÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYOR”
Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaklaşık iki saat önce Isparta’daki yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli: “Isparta'da Sütçüler mevkiinde 11.30 sularında bir yangın daha çıktı. Ona da hemen 1 Uçak, 15 Arazöz, 200'ün üzerinde personel sevk ettik, çalışmalara başladık” ifadelerini kullandı.
YANGIN YERLEŞİM BİRİMLERİNE KADAR GELDİ, VATANDAŞLARDAN EVLERİNİ TERK ETMELERİ İSTENDİ
Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyü yazılı kanyon mevkiinde saat 11:30 sıralarında meydana gelen yangın rüzgarın da etkisi ile büyüyor. Havadan ve karadan müdahale edilmeye çalışılıyor. Bölgeden yangının Şeyhler köyüne doğru ilerlediği bildiriliyor. Vatandaşlardan evlerini tahliye etmeleri istendi.
Evlerindeki bazı eşyalar ile büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını alan köy sakinleri, bölgelerini tahliye etmeye başladı.
ISPARTA’DAN YARDIM YAĞIYOR
Isparta’dan başta Isparta Belediyesi olmak üzere siyasi partiler ve bir çok sivil toplum kuruluşu bölgeye su, kürek, kazma, el feneri gibi malzemeleri toplayarak bölgeye ulaştırmak için yola çıktı.
İŞTE SÜTÇÜLER – ÇANDIR YANGININDAN GÖRÜNTÜLER;






Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °