Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Aylardır sorununu çözmek için çalışıyor ancak; Engelliye BÜROKRASİ Engeli

Aylardır sorununu çözmek için çalışıyor ancak; Engelliye BÜROKRASİ Engeli

ISPARTA 24.12.2019 06:47:00 0
Aylardır sorununu çözmek için çalışıyor ancak; 
Engelliye 
BÜROKRASİ 
Engeli
AYTEKİN; “KİM
ÇÖZECEK BU SORUNU?”
Ortopedik Engelli Ferdi Aytekin, Isparta Belediye Başkanlığı tarafından her iki ayda bir Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen ve Isparta’daki tüm engelli dernek, vakıf ve benzeri Sivil Toplum Kuruluş Başkan ve Temsilcilerinin katıldığı toplantının Ağustos ayı bölümünde söz alarak; “Ben Deregümü köyüne ev yaptım. Ancak, gerek izin konusunda gerek elektrik ve su aboneliği konusunda çok uğraşlar verdim ve halen daha vermekteyim. Bu konuda valiliğe gittim Valilik Köylere İl Özel İdaresi bakıyor diyerek beni oraya yönlendirdi. İl Özel İdaresine gittim orası da ‘Sizin köy Isparta’ya çok yakın ve belediye mücavir alanı içinde onun için sizin oraya Isparta Belediyesi bakıyor’ dediler. Belediye’ye geldim burada da ‘Orası köy İl Özel İdaresi bakıyor’ dediler. Bu konuda her iki kuruma da yazı yazdım ve şahsıma resmi yazılar geldi. Ancak, halen daha sorun çözülmedi. Peki biz sorumuzu nasıl ve hangi kurumdan çözeceğiz?” açıklamasında bulunmuştu.
“ARADAN 5 AY GEÇTİ BİR
ARPA BOYU YOL ALINAMADI”
Ferdi Aytekin, geçtiğimiz günlerde tekrar yapılan söz konusu toplantıda bir kez daha söz alarak, aradan geçen 5 aya rağmen sorununun aynen devam ettiğini ve çözüm noktasında bir arpa boyu yol alınamadığını belirti. Aytekin; “Kurumlarla olan mücadelem sürüyor. Bu konuda son olarak Valilik (İdare ve Denetim Müdürlüğü) tarafından hem tarafıma hem Deregümü Köyü Muhtarlığına gönderilen Vali Yardımcısı Haluk Şimşek imzalı yazıda; “Bahse konu yazınızdan köyde yeni bir yerleşim yeri oluştuğu kanaatine varılmış olup, Yapı Kayıt Belgesi alıpta, su hattı çektiremeyen vatandaşların mağduriyeti giderilmesi için gerekli tespitlerin yapılarak bu yerleşim birimine içme suyu şebekesi döşenmesi için İl Özel İdaresi’ne ivedi olarak müracaat edilmesini ve bir an önce evlere su verilmeye başlanmasının sağlanmasını, yapılan iş ve işlemlerde Valiliğimize gecikmeye mahal vermeden bilgi verilmesini rica ederim” deniliyor. 23 Eylül 2019 tarihli olan bu yazının bile üzerinden dört ay geçmesine rağmen henüz hiçbir gelişme olmadı. Yetkililerden bu sorunun bir an önce çözümlenmesini talep ediyorum” dedi.
BELGELERİ MEDYA32’YE GÖSTERDİ
Ortopedik Engelli Ferdi Aytekin, yaptığı ancak bir türlü somut sonuç alamadığı resmi kurumlarla ilgili yazışmaların belgelerini medya32’ye gösterdi.  
 


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °