Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Ayasofya’nın İbadete Açılması Onuruna; Helva Dağıttılar…

Ayasofya’nın İbadete Açılması Onuruna; Helva Dağıttılar…

ISPARTA 24.07.2020 15:23:00 0
Ayasofya’nın İbadete Açılması Onuruna; 
Helva 
Dağıttılar…
Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği (BURAK) Isparta İl Temsilciliği, Ayasofya’nın ibadete açılması münasebetiyle Cuma Namazının ardından Kaymakkapı Meydanında vatandaşlara helva dağıttı.  
 
Ayasofya’nın 86 yıl sonra yeniden Cami olarak ibatede açılmasından dolayı sevinçli ve gururlu olduklarını ifade eden Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği (BURAK) Isparta İl Temsilcisi Ali Çil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Allah’a şükürler olsun ki, heyecanla beklediğimiz o gün geldi ve bugün Ayasofya’mız ibadete açıldı. Burada doğmuş ve büyümüş, İstanbul'un fethine buradan hareket etmiş cihan padişahı, kendilerine 'siz neyle anılmak istersiniz' diye sorulduğunda 'bana Edirneli Mehmet deyin' diyen Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'u fethedip Ayasofya Camisi'ni bizlere armağan etti.
“BÜYÜK SEVİNÇ YAŞIYORUZ”
Biz de Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği Isparta İl Temsilciliği olarak; Ayasofya Camimizin ibatede açılmasıyla İslam alemi olarak yaşadığımız bu mutluluk ve sevinç onuruna Isparta’mıza özgü İrmik Helvası kardırarak vatandaşlarımıza dağıtımını yapıyoruz.
“AYASOFYA’NIN İBADETE AÇILMASINA
VESİLE OLANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN”
Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği (BURAK) Isparta İl Temsilcisi Ali Çil, Ayasofya’nın ibadete açılmasını sağlayan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °