Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Avrupa’nın en BEST mühendisi SDÜ’den çıkabilir

Avrupa’nın en BEST mühendisi SDÜ’den çıkabilir

ISPARTA 13.04.2018 06:30:00 0
Avrupa’nın en BEST mühendisi SDÜ’den çıkabilir
Avrupa’daki teknoloji öğrencilerini aynı çatı altında toplamayı ve mühendislik öğrencilerini üniversiteden mezun olana kadar geliştirmeyi hedefleyen 32 ülkede 95 üniversitede bulunan BEST (Avrupa Mühendislik ve Teknoloji Öğrencileri Topluluğu), Süleyman Demirel Üniversitesi’nde de hizmet veriyor. BEST bünyesinde düzenlenen Avrupa’nın en prestijli mühendislik yarışması EBEC Challenge Türkiye Finalleri gelecek yıl SDÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.
Avrupa’daki teknoloji öğrencilerini aynı çatı altında toplamayı ve mühendislik öğrencilerini üniversiteden mezun olana kadar mümkün olduğunca geliştirmeyi hedefleyen 32 ülkede 95 üniversitede aktif olarak çalışan, apolitik ve kâr amacı gütmeyen kısa adı BEST olan Board of EuropeanStudents of Technology(Avrupa Mühendislik ve Teknoloji Öğrencileri Topluluğu)Türkiye’de 6 üniversitede bulunuyor. İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nin yanı sıra Süleyman Demirel Üniversitesi’nde de bulunan BEST Öğrenci Topluluğu, genç mühendis adaylarına Avrupa’da kendilerini kanıtlama imkanı sunuyor.
SDÜ FİNALLERİ 26-27 NİSAN’DA
Bu kapsama BEST bünyesinde her yıl Avrupa’nın en prestijli yarışması EBEC Challenge yarışması düzenleniyor. Bu yarışma 2 kategoride takım tasarımı ve vaka çalışması olmak üzere 2 aşamalı, takım tabanlı yapılıyor. Bu yıl Türkiye finalleri Ege Üniversitesi’nde gerçekleşitirilecek olan EBEC’eSDÜ’den katılmak isteyen mühendislik adaylarının 20 Nisan’a kadar başvuru yapmaları gerekiyor. SDÜ’den Türkiye Finallerine gidecek olan projeciler ise 26-27 Nisan’da gerçekleştirilecek yarışmada belirlenecek.
SDÜ, TÜRKİYE FİNALLERİNE EVSAHİPİLİĞİ YAPACAK
Süleyman Demirel Üniversitesi, BEST Öğrenci Topluluğu’nun organizesinde 2019 yılında EBEC Challenge Türkiye Finallerine ev sahipliği yapacak. Bu kapsamda Türkiye’den yarışmaya katılmaya hak kazanan mühendis adayları Isparta’ya gelecek ve projelerini burada sergileyecekler. Isparta’da derece giren mühendis adayları ise Avrupa’da düzenlenecek finallere gidecekler.
EBEC CHALLENGE NEDİR?
EBEC Challenge’ın tarihi, ilk olarak 2002 yılında BEST üyelerinin “Kanada Mühendislik Yarışması (CEC)” ile ilgilenmeleriyle başlar. Bu fikir, daha sonra BEST’in genel kurul toplantısında tartışılır ve hemen sonrasında üniversitelerde denenme kararı alınır. Bu yarışmalar bugünkü EBEC Challenge yapısını kazanmadan önce değişik isimler ve kategoriler altında düzenlenmektedir.
BEST EuropeanEngineeringCompetition (BEEC) 2008 yılında EBEC ismini aldı. Bu yarışma 2017 yılında ismini EBEC Challenge olarak değiştirdi ve yarışma son şeklini aldı. En başında bulunan 4 yarışma kategorisi; Takım tasarımı, münazara, vaka analizi ve müzakere, geçen yıllarla gelen deneyimlerle beraber değişti. Şu anda takım tasarımı ve vaka analizi EBEC Challenge piramidinin resmi iki kategorisi olarak bulunuyor.
AVRUPA’DAKİ ÖĞRENCİLERLE SDÜ ÖĞRENCİLERİNİ BULUŞTURUYOR
SDÜ’de hizmet veren BEST Öğrenci Topluluğu’yla ilgili şu bilgiler paylaşıldı: “BEST Isparta, SDÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde 2013 yılında kurulmuştur. Kulübümüzün adı üniversitemizce Uluslararası Mühendislik ve Teknoloji Öğrencileri Topluluğu olarak bilinmektedir. BEST bünyesindeki 96 yerel BEST grubundan biri olan BEST Isparta, kurulduğu günden bugüne düzenlediği etkinlikler ile her yıl üniversitemizin tüm öğrencilerine hitap etmeyi amaçlamaktadır. Her geçen yıl daha da profesyonelleşen ve 40’dan fazla aktif üyeye sahip BEST Isparta, SDÜ öğrencilerini şirketler ile bir araya getirerek şirket – öğrenci – üniversite üçgenindeki bağların güçlenmesi için çalışmaktadır. Bu amaçla her yıl çeşitli etkinlikler düzenleyen BEST Isparta şirketlerle partnerlikler kurarak onlara SDÜ bünyesindeki ve Avrupa’dan ülkemize konuk olan öğrencilerle buluşma imkanı sağlar. Ayrıca BEST Isparta düzenlediği bu etkinliklerdeki eğitim, oturum ve resmi törenlerde aramızda yer alan değerli akademisyenlerimizle birlikte üçgenin son aşaması olan üniversite unsurunu da tamamlanmasını amaçlar. BEST Isparta sene içerisinde Avrupa’daki diğer yerel BEST gruplarının düzenlediği etkinliklere SDÜ veya BEST Isparta bünyesindeki öğrencilerin gitmesini sağlayarak BEST’invizyonu olan “Öğrencileri Geliştirmek” adına da önemli bir katkı sağlar. Anti hiyerarşik bir sistemle çalışan BEST Isparta üyeleri arkadaşlık ve dostluk ortamı içinde çalışırken kendilerini de düzenlenen eğitimlerle geliştirme imkanı bulurlar.”GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °