Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Askerlik celp ve terhis tarihleri açıklandı! Askerler Ne Zaman Terhis Olacak?

Askerlik celp ve terhis tarihleri açıklandı! Askerler Ne Zaman Terhis Olacak?

ISPARTA 4.05.2020 19:47:00 0
Askerlik celp ve terhis tarihleri açıklandı! 
Askerler 
Ne Zaman 
Terhis Olacak?
Bugün düzenlenen kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik açıklamalarda bulundu. Normalleşme sürecini anlatan Erdoğan, uygulanan koronavirüs kısıtlamalarının önümüzdeki aydan itibaren gevşetileceğini ifade etti. Bu kapsamda askerlik celp ve terhis işlemleri hakkında da merak edilen sorular cevap bulmuş oldu.
 
Normalleşme sürecinin açıklamasının ardından celp ve terhis işlemlerinin uygulanacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan celp ve terhis işlemleri hakkında da bilgilendirme yaptı. İşte askerlik celp ve terhis işlemleri hakkında merak edilenler..
ASKERLİK TERHİS İŞLEMLERİ
31 Mayıs tarihinden itibaren askerlik terhis işlemleri başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı'nın atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri ise 1 Haziran'da başlayacak. Askerlik celp işlemleri de dönemde 5 Haziran'da başlayacak. Erdoğan, açıklamasında şu ifadeyi kaydetmişti:
"Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs'ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı'nın atama, görevlendirme 1 Haziran'da, bedelli askerlik 20 Haziran'da yeniden başlayacak"
SALGIN HASTANELERİNİN
SAYILARI AZALTILACAK
Erdoğan açıklamasında, koronavirüs salgını sebebiyle salgın hastaneleri olarak kullanılan hastanelerin normale döneceğini belirtti. 1 Haziran tarihinden itibaren salgın hastanelerinin sayısı azaltılacak. Bu kuruluşlar normal işleyişine ve hasta kabulüne başlayacak.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °