Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Asırlardır Kutlanan Renkli Buluşma: 'Hıdırellez'

Asırlardır Kutlanan Renkli Buluşma: 'Hıdırellez'

ISPARTA 6.05.2020 07:19:00 0
Asırlardır Kutlanan Renkli Buluşma:
Bugün Hıdrellez... Baharın müjdeleyicisi... Hızır ve İlyas Peygamberlerin buluştuğu gün... Ancak, Koronavirüs tedbirleri nedeniyle Hıdırellez şenlikleri bu yıl maalesef yapılmıyor.
 
Türkiye ile Makedonya'nın ortak çalışması sonucu 2017 yılında "UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri"ne kaydettirilen Hıdırellez, etkileyici hikayesi ve gelenekleriyle dikkat çekiyor.
BAHARIN MÜJDECİSİ KUTLANAMIYOR….
Bugün Hıdrellez... Baharın müjdeleyicisi... Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştuğu gün... Korona tedbirleri kapsamında Hıdırellez şenlikleri bu yıl maalesef yapılmıyor.
Biz de geçmiş dönem Isparta’da yapılan şenliklerden fotoğraf paylaşalım istedik. Bu fotoğrafta 6 Mayıs Hıdırellez Şenliklerinin geçtiğimiz yıllarda Gökçay Tarih Konağı önünde gerçekleştirilen töreninde yapılan halk oyunları gösterisi yer alıyor.
Bilindiği gibi, Hıdırellez Kutlamalarında Hıdır ile İlyas’ı canlandıran iki kişi bereket timsali buğdayı tören alanındakilere dağıtır, ardından yumurtalar tokuşturularak demir dövülürdü.
Ispartalı vatandaşlar ise, Koronavirüs belasının bir an önce def edilerek toplumun refaha ermesi ve bu yıl olmasa da önümüzdeki yıldan itibaren yine eskisi gibi Hıdırellez Şenliklerini kutlamak istiyor.
 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °